joi, 25 aprilie, 2024

Jurnalist, catre Guvernul Dancila: “Nu mai promiteti lucruri noi pana cand nu le terminati pe cele vechi. Altfel, va faceti de ras si ne umpleti pe noi de frustrare”

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Radu Tudor face o analiza la sange a proiectelor nerealizate ale guvernului Dancila si semnaleaza faptul ca nu ar fi trebuit sa anunte investitii noi fara ca cele incepute sau anuntate de multi ani sa fie finalizate.

Radu Tudor scrie pe site-ul sau radu-tudor.ro ca guvernul PSD-ALDE este corigent la capitolul investitii, mai ales in zona de infrastructura si ca incearca sa recupereze acest handicap grav in ochii opiniei publice. "Recent au fost anuntate proiectele de PPP (parteneriat public privat). Adica mari investitii facute de firme private, care mai apoi din taxe isi recupereaza investitia. Totul bun si frumos, pe model occidental. Problema este ca multe dintre proiectele anuntate sunt de ani de zile mentionate, promise, nerealizate. Desi avem absolut tot ce ne trebuie ca tara sa le realizam. Mai putin oameni competenti", a scris jurnalistul. 

"E de plans"

Radu Tudor face apoi o trecere in revista a noilor proiecte propuse de guvern si le evalueaza ca fiind desarte: "Ar fi de ras, dar in realitate e de plans. Atatea promisiuni extrem de indepartate in doar cateva randuri. Daca citesti de la stanga la dreapta, vezi deja aeroportul nou din sud, autostrada care trece pe acolo, magistrala de metrou…. ce sa mai, un vis ! Aceste promisiuni desarte sunt insa praf in ochii oamenilor. De ani buni, Guvernul este incapabil sa realizeze proiecte mult mai mici si mai fezabile."

Lista proiectelor taraganate cu anii

Jurnalistul da apoi o serie de exemple de proiecte nefinalizate: Linie ferata Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda, Metroul spre Drumul Taberei, Modernizarea Aeroportului Henri Coanda (extindere, piste noi, platfome aeroportuare, hangare), Centura Bucuresti, Autostrada Sibiu-Lugoj, inceputa acum 10 ani, Autostrada Pitesti-Sibiu, neinceputa dupa 10 ani de promisiuni, Autostrada Comarnic-Brasov, neinceputa dupa 20 de ani de promisiuni, Spitalele regionale pe bani europeni, promise acum 6 ani de guvernul condus de presedintele PSD.

"Ne umpleti de frustrare"

Jurnalistul se intreaba de ce guvernul propune constructia unui aeroport nou in Bucuresti cand nu resuseste sa puna niste automate moderne in cel existent. "Deci tu nu poti, guvern actionar 100% sa pui niste automate noi si moderne de cateva mii de euro si promiti ca faci un aeroport nou de 1 miliard de euro in sud? Mi-as dori sa pot crede ceva din aceste promisiuni. Dar ele se dovedesc la fel de inselatoare precum competenta celor care conduc sectorul Transporturi de atatia ani. Sa revenim cu picioarele pe pamant si sa facem macar ce s-a promis acum 10-15 ani. Nu mai promiteti lucruri noi pana cand nu le terminati pe cele vechi. Altfel, va faceti de ras si ne umpleti pe noi de frustrare", a mai scris Radu Tudor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img