joi, 28 martie, 2024

Jurnalistul clujean Rares Bogdan aducea “vestile” de la DNA, sustine Sorin Oprescu in fata judecatorilor

Distribuie:

Publicat:

Numele jurnalistului clujean Rares Bogdan a aparut in declaratiile date de catre fostul primar general al capitalei Sorin Oprescu in fata judecatorilor care dispuneau mentinerea arestului preventiv in ceea ce il prieste pe edil. Din cate se pare, Sorin Oprescu a sustinut in instanta ca aproape zilnic era anuntat de diverse persoane ca ar urma sa fie arestat, el nominalizandu-i si pe Rares Bogdan si Cozmin Gusa printre cei care i-ar fi dat informatii “pe surse”, arata Curtea de Apel Bucuresti in motivarea deciziei de mentinere a arestarii.

In documentul din data de 14 septembrie, prin care se dispunea mentinerea arestului preventiv in cazul lui Dorin Oprescu, magistratii Curtii de Apel Bucuresti spun ca Sorin Oprescu ar fi sustinut in fata instantei ca mai multe persoane, intre care si jurnalisti, ar fi mers in repetate randuri la biroul sau din Primaria Capitalei cu informatii “pe surse” potrivit carora ar urma sa fie arestat.

Astfel, Oprescu a aratat in sala de judecata ca a trait sapte ani la Primaria Capitalei “intre agonie si extaz” si ca aproape zilnic venea la el cate o persoana sa-l anunte ca va fi arestat a doua zi.

“Contestatorul-inculpat, avand ultimul cuvant, arata ca achieseaza la concluziile aparatorului sau. Arata ca instanta judeca o cauza a unei persoane in apropiere de sfarsitul vietii profesionale. Considera ca a gresit de-a lungul timpului pentru ca a facut atat bine, nu poate sa accepte sa ramana cu eticheta pe care domnii procurori doresc sa i-o aseze pe frunte, in sensul ca este un om neonorabil. Precizeaza ca a trait sapte ani la Primaria Capitalei intre agonie si extaz – aproape in fiecare zi venea cate o persoana sa-l anunte ca va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile, i-a dat afara pe cei care incepeau cu aceste probleme si veneau cu asemenea zvonuri”, noteaza magistratul in motivare, citat de Mediafax.

In momentul in care magistratul i-ar fi cerut lamuriri despre persoanele care ii aduceau astfel de informatii, Oprescu ar fi spus ca “in principal Rares Bogdan venea cu «informatii pe surse» de la DNA si chiar si domnul Gusa ii aducea asemenea zvonuri”.

Sorin Oprescu a mai sustinut in instanta ca, dupa 40 de ani de cariera, nu i se poate reprosa nimic si ca niciodata nu a primit mita.

“Spera sa aiba puterea sa se apere impotriva acestor acuzatii. Se afla la peste 40 de ani de viata profesionala, in care nu i se poate reprosa nimic in legatura cu mita, in viata sa nu a luat mita, nu a facut asemenea gesturi. Se sustine ca «au vorbit intre ei… s-au inteles intre ei»: or, toti angajatii primariei, toti inspectorii se adreseaza la modul «asa a zis primarul». Arata ca a auzit zeci de legende urbane cum ca ar fi proprietarul a jumatate din Bucuresti. De asemenea, arata ca a fost intrebat de ce si-a luat avocat si a raspuns ca nu si-a luat avocat acum doua luni, ci in urma cu un an de zile”, se mai arata in motivare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img