vineri, 19 aprilie, 2024

Kelemen Hunor, negocieri de taina cu Ludovic Orban, inaintea motiunii de cenzura: ‘A fost o discutie lunga’

Distribuie:

Publicat:

Membrii Opoziției nu vor, nu pot sau nu sunt pregătiți să guverneze, în condițiile în care depun moțiunea de cenzură fără să precizeze cine va fi propunerea de premier, cine sunt miniștri și care este viitorul program de guvernare, declară președintele UDMR, Kelemen Hunor, după o întâlnire cu Orban.

Kelemen Hunor a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, după o întâlnire cu liderul PNL, Ludovic Orban, că, matematic, nu se poate schimba situația în acest moment, distanța în voturi, până la 233, fiind foarte mare.

”Am avut marți o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, am discutat și despre șansele moțiunii de cenzură și i-am spus care este concluzia mea, matematic și politic. Matematic, nu putem schimba situația în acest moment, pentru că nu avem cum, nici noi, nici cu noi, nici fără noi. Distanța în voturi, până la 233, este foarte mare iar, pe de altă parte, nu există o ofertă de guvernare, de echipă guvernamentală, iar dacă vrei să convingi oamenii, trebuie să vii cu o ofertă. Chestiunea cu să dăm jos Guvernul și apoi mai vedem chiar nu funcționează nici cu cea mai bună intenție, pentru că dacă vrei să dai jos Guvernul înseamnă că și vrei să guvernezi. Dacă vrei să guvernezi, înseamnă că ai totul pregătit, dar nu există un premier, nu există o listă de miniștri, fiecare partid din opoziție are câte un program de guvernare, dar nu este unul al opoziției, nu se vede care este majoritatea cu care poți merge la Iohannis și să spui . Din punctul meu de vedere, concluzia nu poate fi alta decât că ei, Opoziția, nu vor sau nu pot sau nu sunt pregătiți să guverneze”, a spus Kelemen.

Acesta susține că ar fi de dorit ca opoziția să nu arate spre alții, spre UDMR, deoarece moțiunea de cenzură este despre Guvern, despre activitatea Guvernului, nu despre alte partide, nu despre cei care nu guvernează.

”Cam asta este aboradrea, se poate discuta, dar modalitatea de a ne critica permanent, de a ne da pumni în gură și palme după care să vii să ne chemi să bem un coniac împreună nu merge. Și luni, când au citit moțiunea de cenzură, în loc să vorbească despre Guvern, au vorbit și despre noi”, a mai spus liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a precizat că UDMR va avea miercuri după-amiază o ședință și va decide cum va vota, joi, în Parlament, la moțiunea de cenzură.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img