vineri, 26 aprilie, 2024

Kim Jong-un și Moon Jae-in vor organiza un summit în perioada 18-20 septembrie

Distribuie:

Publicat:

Președintele Coreei de Nord și omologul său sud-coreean, Moon Jae-in se vor întâlni în Phenian în perioada 18-20 septembrie pentru a discuta despre „măsuri practice” în vederea denuclearizării, a transmis Chung Eui-yong, consilier pentru Securitate sud-coreean, relatează Reuters, conform Mediafax.

Liderul nord-coreean și-a „reafirmat determinarea de a finaliza denuclearizarea” peninsulei Coreene și și-a exprimat dorința de a coopera îndeaproape cu Statele Unite și Coreea de Sud, a declarat Chung.

De asemenea, Kim Jong-un a declarat că cele două țări din peninsula Coreeană trebuie să continue eforturile de realiare a denucleariării și să își îmbunătățească relațiile bilaterale.

O delegație specială din Coreea de Sud a plecat miercuri spre Coreea de Nord pentru o vizită oficială de o zi, în vederea stabilirii detaliilor summitului dintre președinții celor două țări.

Delegația specială a discutat despre „stabilirea păcii, consolidarea relațiilor bilaterale și denuclearizarea peninsulei Coreene”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Moon Jae-in.

Primul summit dintre cei doi președinți a avut loc în luna aprilie în orașul Panmunjom din Coreea de Nord și a reprezentat un moment important în relația tensionată dintre cele două țări.

În timpul summitului din aprilie, cei doi lideri au decis să mai organizeze o întâlnire în toamnă, de data aceasta în Phenian, capitala Coreei de Nord.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img