vineri, 29 martie, 2024

Kim Jong-un ordona pregatirea armamentului nuclear pentru a fi folosit “in orice moment”

Distribuie:

Publicat:

Armamentul nuclear nord-coreean sa fie pregatit pentru a fi folosit “in orice moment”, a ordonat Kim Jong-un, scrie vineri presa de stat, in contextul unei intensificari a tensiunilor in Peninsula Coreea, relateaza DPA in pagina electronica.

Liderul nord-coeean a dat acest ordin dupa ce ONU a impus Phenianului cele mai dure sanctiuni din ultima perioada, in urma unui test nuclear efectuat in ianuarie si unui test balistic in februarie.

De asemenea, Kim Jong-un a indemnat joi armata, in timpul unui test militar, sa fie pregatita sa efectueze atacuri preventive, potrivit agentiei nord-coreene de presa KCNA.

El a subliniat asupra “necesitatii mobilizarii focoaselor nucleare in cadru apararii nationale pentru a fi lansate in orice moment”, potrivit agentiei oficiale.

“Intregul popor (nord-coreean) asteapta acum ordinul de lupta, pentru a anihila inamicul (…), pe imperialistii americani si grupul de tradatori ai (presedintei sud-coreene) Park Geun-hye”, scrie KCNA.

Ministrul japonez de Externe Fumio Kishida a declarat vineri dimineata pentru presa ca tara sa “nu poate sa accepte absolut deloc dezvoltarea nucleara si de rachete nord-coreene”.

“In coordonare cu (membrii) comunitatii internationale, este necesar sa indemnam Coreea de Nord sa dea dovada de retinere si sa respecte deplin rezolutiiile Consiliului de Securitate al ONU”, care indeamna aceasta tara izolata sa inceteze programele nuclear si balistic, a declarat Kishida.

Activitati nucleare si militare nord-coreene, condamnate de catre comunitatea internationala, au condus, de la inceputul acestui an, la o intensificare a tensiunilor in Peninsula Coreea.

Regimul stalinist a efectuat al patrulea test nuclear pe 6 ianuarie, a lansat pe 7 februarie o racheta cu raza lunga de actiune, iar joi a lansat mai multe salve de proiectile in largul coastelor de est ale tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img