vineri, 29 martie, 2024

Kim Jong Un s-a angajat să distrugă un centru important de teste balistice, afirmă Trump

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, după summitul său istoric din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că acesta din urmă s-a angajat să distrugă un centru important de teste balistice, informează AFP, dpa şi Reuters.

În conferinţa de presă la care a prezentat rezultatele întâlnirii, liderul de la Casa Albă a mai afirmat între altele că va pune capăt exerciţiilor militare comune cu Coreea de Sud şi a dat asigurări că a discutat cu Kim Jong Un şi despre problema drepturilor omului.

Kim Jong Un, care are "o ocazie fără precedent", "şi-a reafirmat angajamentul de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" şi a spus că "foarte curând urmează să fie distrus" un centru de testare a rachetelor, a subliniat Trump.

Totuşi, sancţiunile împotriva Coreei de Nord rămân în vigoare, a menţionat preşedintele american. Sancţiunile vor fi ridicate "atunci când vom şti că focoasele nucleare nu mai reprezintă un factor", a precizat Trump.

În acelaşi timp, el a afirmat că armata americană va pune capăt manevrelor militare cu Coreea de Sud, explicând că acestea exacerbează tensiunile şi în plus renunţarea la ele "va economisi foarte mulţi bani".

"Istoria a demonstrat că adversarii pot deveni într-adevăr prieteni", a conchis liderul de la Casa Albă. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img