joi, 18 aprilie, 2024

Klaus Iohannis, atac DUR la adresa lui Tudorel Toader! Ce spune presedintele Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a spus vineri, la Göteborg, referindu-se la raportul publicat de Comisia Europeana, ca nu crede ca Romania va scapa de MCV anul viitor, asa cum a sustinut ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

„Da, eu nu cred in asa ceva si cred ca acest optimism afisat este cel putin nepotrivit.”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Justitiei a anuntat, intr-o declaratie de presa, ca raportul conchide ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV in actualul mandat al Comisiei, respectiv pe parcusul anului 2018.

„Concluzia raportului este pozitiva, in sensul ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV in actualul mandat. Este un raport de etapa, este un lucru foarte important de etapa, un raport care consemneaza progresele de la ultimul raportul din ianuarie 2017. Raportul evidentiaza multe dintre progresele inregistrate de Romania fata de momentul ianuarie 2017, fundamentand opinia Comisiei, in sesnul indeplinirii recomandarilor MCV, cu orizont de timp anul 2018. Este si angajamentul pe care ni l-am asumat, ca, la inceptul anului 2019, Romania sa nu se afle sub MCV. Evolutiile se incadreaza in acest angajament”, a anuntat Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img