sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Klaus Iohannis ii cere demisia lui Gabriel Oprea. ”Am fost ingrijorat cand am vazut cati oameni au iesit in strada”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis cere demisia senatorului Gabriel Oprea, dupa ce mii de oameni au protestat in fata Palatului Parlamentului fata de decizia senatorilor de a-l salva pe acesta de inceperea urmaririi penale, in dosarul mortii politistului Gigina.

Aflat intr-o vizita oficiala la Campulung Muscel, in judetul Arges, cu prilejul manifestarilor dedicate marcarii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, Klaus Iohannis a declarat ca varianta reluarii votului in Senat in cazul Oprea nu este una posibila, aratand ca singura solutie este ca acesta sa isi dea demisia din Parlament.

”Situatia in care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionata. Nu stiu daca procedural se poate relua votul in Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizata sa demisioneze ca sa detensioneze situatia”, a declarat Iohannis.

Iohannis a reiterat ca problema in aceasta situatie este ”in Parlament, unde alesii fac scut pentru unii dintre fostii ministri”. De asemenea, Iohannis a declarat ca a fost ingrijorat cand a vazut cati oameni au iesit in strada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img