vineri, 26 aprilie, 2024

Klaus Iohannis, scrisoare EMOTIONANTA pentru Principesa Margareta 

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis Principesei Margareta o scrisoare emotionanta la scurt timp dupa vestea ca Regele Mihai I a trecut la cele vesnice. Scrisoarea a fost data publicitatii in urma cu scurt timp, chiar de catre Casa Regala. In scrisoare, seful statului exprima condoleante Familiei Regale si sustine ca Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei "va ramane in memoria si constiinta poporului roman drept un mare roman si un remarcabil barbat de stat".

"Alteta Voastra Regala,

Am primit, cu inima indurerata, vestea trecerii la cele vesnice a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Va rog sa acceptati, Alteta Voastra, expresia sentimentelor mele de compasiune.

Asa cum au aratat romanii, prin respectul si admiratia cu care au intampinat revenirea Familiei Regale in viata noastra publica, precum si prin numeroasele ocazii in care l-au inconjurat pe Suveran cu dragostea si pretuirea lor, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei va ramane in memoria si constiinta poporului nostru drept un mare roman si un remarcabil barbat de stat.

Alaturi de toti compatriotii nostri, imi indrept gandurile si rugaciunile catre personalitatea celui care a fost Regele Mihai I. Pentru lectia de demnitate, onoare si patriotism pe care a aratat-o intotdeauna, precum si pentru modul in care si-a servit Tara, Natiunea romana ii va fi profund recunoscatoare.

In aceste zuile indoliate si triste, sunt alaturi de augusta Voastra Familie. Transmit totodata condoleantele mele intregii Familii Regale si sper sa aveti puterea sa treceti peste aceste clipe grele.

Dumnezeu sa-L odihneasca in pace!", scrie presedintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img