marți, 19 martie, 2024

Klaus Iohannis se va duce in Piata Universitatii

Distribuie:

Publicat:

Potrivit stiripesurse.ro,presedintele Klaus Iohannis s-a consultat cu societatea civila la Bucuresti. Cei prezenti la Palatul Cotroceni au fost informati ca Iohannis va merge in Piata Universitatii.

Mihai Dragos: E nevoie ca presedintele sa nu uite ca sunt probleme nerezolvate si riscurile ca cele petrecute in clubul Colectiv sa se repete. Guvernul care va veni nu trebuie sa aiba oameni murdari, cu traseisti, ofiteri sau colaboratori ai securitatii, cercetati de justitie si asa mai departe. Vrem eliminarea pragurilor electorale, mai ales pentru candidatii independenti. Romani are nevoie de o administratie puternica nepolitizata. Avocatul Poporului nu reprezinta cum trebuie societate, nici CNA si nici alte institutii.

Nicusor Dan: Nu trebuie sa ne grabim sa alegem un premier. Trebuie sa avem un acord politic pe niste teme, teme la care oamenii din Piata sa participe.

Dragos Slavescu: Am oferit solutii pentru resetarea sistemului medical.

Sorin Ionita, Expert Forum: Avem un program in 10 puncte. Sunt puncte fezabil de aplicat pana in Craciun. Sunt puncte ce nu costa bani de la buget, se pot trece intr-o saptamana. Vrem ca presedintele sa puna un premier care sa faca ceea ce vrea strada. Presedintele a anuntat ca va merge in Piata, dar nu stim cand.

Liviu Mihaiu: Presedintele va veni in piata. Nu stim cand, dar va veni. Se vrea depolitizarea si si demilitarizarea statului. Sa sa regandeasca un nou stat mai eficient decat aceasta organigrama comunista care ne ofera coruptie si mizerie. Sa fie depolitizat Avocatul Poporului. Societatea civila sa nu fie doar partener de catastrofa, ci unui oficial. Ne-a spus ca daca vrem alta clasa politica sa ne implicam si va incerca sa creeze alta clasa politica.

Alexandru Bindar, Uniunea Studentilor din Romania: I-am cerut sa nu faca niciun compromis cand va numi noul prim-ministru si noul Guvern. Premier tehnocrat sau alegeri anticipate, aceste doua planuri le are presedintele. A zis ca o sa mai faca o serie de consultari cu societatea civila.

Cristina Guseth: Renuntarea la imunitate, votul in doua tururi. Presedintele a incurajat oamenii sa intre in politica. A menitionat doua lucruri: schimbarile de la Codul Penal si Agentia de punere in aplicare a sechestrelor.

Claudia Postelnicescu: L-am rugat pe presedinte sa transmita clasei politice ca e lipsita de legitimitate. Sa fie mult mai transparent procesul prin care sunt invitati oameni din societatea civila la consultari.

Tudor Benga: Am aterizat aici pentru ca am fost trimis de prietenii de pe Facebook. Sunt unii dintre putinii reprezentanti ai strazii. Strada e mult mai desteapta decat crede clasa politica.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img