News Flash:

Klaus Iohannis, validat de CC in functia de presedinte: Voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei.

21 Noiembrie 2014
1385 Vizualizari | 1 Comentarii
Curtea Constitutionala a adoptat, vineri, hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei, iar la ceremonia solemna de validare au participat presedintele ales si presedintele in functie, Traian Basescu.

 Curtea Constitutionala a anuntat, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.

Ceremonia a inceput cu intonarea imnului national.

 Iohannis: Dupa 25 de ani de la Revolutie, se incheie o etapa. Romanii au spus: Stop si de la capat

Presedintele ales Klaus Iohannis a declarat ca dupa 25 de ani de la Revolutie s-a incheiat, in acest moment, o etapa, iar romanii, prin votul pe care l-au dat la alegerile prezidentiale, un spus foarte clar: ”Stop si de la capat”.

”Este acesta, desigur, un moment festiv. Dar, in acelasi timp, vreau sa remarc ca acum, dupa 25 de ani de la Revolutie, se incheie o etapa si iata romanii prin votul lot au spus foarte clar: «Stop si de la capat»”, a sps Iohannis.

El a precizat ca votul dat de romani la alegerile prezidentiale a fost unul ”puternic si clar” si a dat asigurari ca a inteles acest vot.

”Multumesc inca o data aici tuturor cetatenilor Romaniei care au votat pe 2 si pe 16 noiembrie si, evident, in mod deosebit, tuturor celor care m-au votat pe min. A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles. Vizunea mea pe care am prezentat-o s-a intalnit in mod fericit cu asteptarile romanilor”, a adaugat presedintele ales.

El a aratat ca priveste cu toata raspunderea drumul ”greu care ne asteaptaT si la capatul caruia se afla ”Romania prospera si puternica”.

”Le spun romanilor inca o data azi, aici, cu ocazia validarii rezultatului alegerilor, ca se poate, se poate construi o Romanie prospera si puternica. Nu se poate nici de azi pe maine, nici peste noapte. Vom construi Romania lucrului bine facut in timp si pas cu pas”, a mai spus presedintele ales, facand astfel referire la sloganul cu care a castigat alegerile si la titlul cartii autobiografice pe care a lansat-o in campanie.

Iohannis: Avem o Constitutie care e buna, dar e nevoie de o revizuire, se impun anumite modificari

Iohannis a mai spus ca Romania are o Constiutie buna dar ca e nevoie de o revizuire si ca se impun anumite modificari pentru a o aduce in acord cu diverse stari de fapt sau pentru a elimina unele incertitudini.

”In acest cadru festiv si in fata Curtii Constitutionale dati-mi voie cateva cuvinte legate de Constitutia Romaniei si presedintele Romaniei: avem o Constitutie care e buna. Este sigur nevoie de o revizuire a Constitutiei din diferite motive pe care nu vreau sa le enumar acum, dar se impun anumite modificari si pentru a o aduce in acord cu stari de fapt, dar si pentru a elimina unele incertitudini”, a spus presedintele ales.

Basescu, lui Iohannis: Scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta

Presedintele Traian Basescu a declarat, la ceremonia de validare a alegerii lui Klaus Iohannis, ca nu ar fi vrut ca la sfarsitul mandatului sau stanga sa domine toate institutiile statului si ca scorul pe care acesta l-a inregistrat in alegeri arata ca lasa mostenire o tara cu optiuni de dreapta.

mediafax.ro

curtea constitutionala klaus iohannis traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

kmy  | #1031
Proiect la nivel national si international pentru care se cauta persoane cu
abilitati in domeniul operator calculator, cu minim studii medii, cu sau fara experienta. Lucru presupune navigare pe internet pe tema data cca 3 ore pe zi. Se asigura training si plata proportional cu rezultatele obtinute. Pentru informatii trimite un mail cu textul "INFO" la adresa : carmen_laca@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 25 queries | Mysql time :0.046888 (s)