News Flash:

Kombucha, bautura misterioasa cu multiple beneficii pentru sanatate

16 Septembrie 2014
734 Vizualizari | 0 Comentarii
Originara din China, Kombucha este o bautura milenara racoritoare, fermentata, pe care o gasim in magazinele de produse ecologice si naturale. Este compusa din Kombucha, o ciuperca care a dat numele acestei bauturi celebre, apa minerala si un pic de zahar. Kombucha este de fapt o asociere intre bacterii (Acetobacter si Pichia) si drojdii (Saccharomyces, Zygosaccharomyces si Brettanomyces) cultivate in ceaiul negru. Aceasta ofera o productie de suc (cum ar fi cidru), cu care se prepara bautura.

Care sunt beneficiile de Kombucha?


Denumita "bautura vie", Kombucha nu este pasteurizata, ceea ce permite tinerea in viata a microorganismelor. Bogata in enzime, polifenoli, probiotice si acizi (antibiotice, vitamine B, aminoacizi, acid malic, acid lactic, acid butiric, enzime), ofera mai multe beneficii pentru organism:

- Confera energie;

- Stimuleaza sistemul imunitar;

- Ajuta la detoxifierea organismului;

- Promoveaza digestia si echilibreaza flora intestinala;

- Ajuta la combaterea stresului;

- Imbunatateste starea pielii.

Toate virtutile sale, cu toate acestea, nu au fost dovedite stiintific. Unii ii aloca adevarate miracole. Dar, atentie, ea nu vindeca de cancer sau alte boli grave!

Cum te ajuta ciuperca Kombucha

Putem pregati acasa Kombucha?

Unii oameni incearca sa isi faca acasa Kombucha prin cultivarea ciupercilor. Dar, cand fermentatia este realizata acasa, pericolele consumului de Kombucha sunt real. Lichidul de cultura poate fi de fapt contaminat cu alte microorganisme. Astfel, au fost raportate infectii, uneori fatale. Mai bine achizitionati aceasta bautura de pe piata sau de unde fabricarea sa se face sub supraveghere, in conditii de igiena si temperatura perfecte.

O bautura de consumat cu moderatie

Kombucha are beneficii pentru sanatate si multe micronutrienti. Dar, in orice caz, nu este o bautura pentru slabit. Acesta contine si zahar. Pentru a evita cresterea in greutate, consumul de 1-3 pahare pe zi este cantitatea maxima. De asemenea, femeile gravide sau care alapteaza, copiii si persoanele cu imunitate slabita ar trebui sa se abtina de la a consuma Kombucha.

kombucha
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 25 queries | Mysql time :0.024251 (s)