joi, 18 aprilie, 2024

Kombucha: cum să prepari această băutură fermentată

Distribuie:

Publicat:

Cum se prepara Kombucha. Această băutură rezultată din fermentarea ciupercii kombucha acționează ca un probiotic natural. O poți pregăti singur pentru a beneficia de avantajele sale.

Kombucha este o băutură fermentată de origine mongolă, obținută din ceai. Poate fi găsita gata preparata în sticle, in magazinele ecologice, dar o puteți face și voi.

Cele 5 etape de preparare a băuturii kombucha

Infuzie: turnați 1 litru de apă de izvor sau puțin minerala într-un boarercan m de sticlă. Atenție, nu folosiți aluminiu sau fier! Se adaugă 70 g zahăr de trestie. Mixa. Fierbeti. Luati de pe foc si adăugați 1,5 lingurițe de ceai negru sau verde sau 3 plicuri de ceai simplu. Lăsați să fiarbă 15 minute.

Filtrare: după infuzie, filtrați printr-o strecurătoare de ceai sau un tifon foarte fin. Se toarnă într-un recipient de sticlă și se lasă să se răcească.

Cum se prepara Kombucha

Prepararea kombucha: într-un borcan de sticlă curățat cu oțet de cidru și uscat, turnați ceaiul răcit. Adăugați tulpina de kombucha, o ciupercă de câțiva centimetri grosime, cu partea netedă în partea de sus a borcanului. Închideți borcanul punând o cârpă peste el sau tifon susținut de o bandă elastică.

Fermentare: lăsați borcanul să se odihnească aproximativ zece zile la umbra. Apoi, scoateți stocul de kombucha și păstrați-l pentru următoarea utilizare.

Îmbuteliere: după îndepărtarea ciupercii, filtrați ceaiul și turnați-l într-o sticlă de sticlă nevopsită, fără a o umple până la capăt. Închideți-o bine. Depozitați-vă kombucha în frigider, unde se va menține aproximativ 3 săptămâni. După gust, kombucha arată un pic ca cidrul acidulat și este ușor spumos.

Puteți adăuga in sticla de kombucha diverse ingrediente parfumate: scorțișoară, cardamom, anason stelar, vanilie, frunze de mentă, verbena, lin, portocal de apă, floare de migdale amare.

Drojdiile și bacteriile „bune” îi conferă beneficii pentru sănătate: bogata în antioxidanți (vitamina C, flavonoide…), stimulează sistemul imunitar, facilitează digestia și reechilibrează flora intestinală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img