luni, 18 martie, 2024

KOVESI vorbeste despre cazul Oprescu:” Este un dosar in care sunt fapte clasice de coruptie.”

Distribuie:

Publicat:

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi seara, ca in dosarul in care este cercetat Sorin Oprescu urmarirea penala pentru anumite infractiuni va fi finalizata cat de repede, precizand ca este o cauza in care sunt fapte clasice de coruptie.

“Din punct de vedere al Directiei Nationale Anticoruptie, nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care sa nu poata fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar in care sunt fapte clasice de coruptie.

Procurorul de caz are suficienta experienta in a investiga acest gen de infractiuni. Cred ca urmarirea penala pentru anumite infractiuni va fi finalizata cat de repede, in functie de cum poate fi administrat probatoriul”, a spus Laura Codruta Kovesi, in cadrul unei emisiuni la Digi24, referitor la dosarul in care este cercetat Sorin Oprescu.

Procurorul sef al DNA a precizat ca persoana de la care Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro mita are calitate de suspect in acest caz si nu a scapat de ancheta, asa cum s-a vehiculat in presa.

“Are si ea calitate de suspect. S-a dispus masura preventiva fata de ea. Este in arest la domiciliu. Deci nu a fost asa cum s-a speculat in presa, ca o persoana care a facut un denunt a si scapat. Nu a scapat. A colaborat cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a beneficia de prevederile legale care ii dau acest drept de a-si reduce pedeapsa in cazul in care colaboreaza, dar este suspect in aceasta activitate.

Urmarirea penala s-a desfasurat relativ repede, din martie, pana la momentul la care s-a intervenit si s-a dispus aceasta masura preventiva”, a adaugat Kovesi.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv. Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa decizia definitiva de arestare preventiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img