vineri, 29 martie, 2024

La ce ajuta o felie de paine cu otet lasata in bucatarie peste noapte – Trucuri utile cu otet.

Distribuie:

Publicat:

Desi este folosit de obicei pentru gatit, otetul are numeroase alte intrebuintari si beneficii. Adesea, cateva mici trucuri cu efecte rapide ne usureaza munca in casa. Otetul face si el parte din categoria produselor extrem de utile in gospodarie. Sifonul chiuvetei din bucatarie: Pentru a desfunda sifonul chiuvetei din bucatarie si pentru a elimina mirosul neplacut, turnati 1 pahar de bicarbonat de sodiu, apoi aceeasi cantitate de otet, dupa care turnati apa fierbinte. Lasati sa actioneze cel putin 10 minute. Spalatul paharelor cu otet: Clatirea paharelor in apa rece cu putin otet previne patarea acestora (cu urmele picaturilor de apa).

Scoaterea petelor de transpiratie de pe haine: Amestecati doua parti otet alb cu o parte apa calda. Ȋnmuiati locul patat in aceasta solutie si lasati-l sa actioneze timp de 2-3 ore, dupa care spalati in mod normal. Balsam de rufe: Otetul poate inlocui balsamul de rufe din comert, lasand hainele moi si catifelate. In plus, va curata si depunerile de calcar din masina de spalat. Amestecati jumatate de cana de otet alb cu jumatate de cana de apa si apoi puneti lichidul in cuva pentru balsamul de rufe. Miros neplacut din cosul de gunoi: Dispare complet daca se lasa in el, peste noapte, o felie de paine imbibata cu otet.

Geamurile masinii sunt ferite de inghet: Spalati geamurile cu o solutie compusa din trei parti de otet alb distilat si o parte apa. Aciditatea va impiedica formarea ghetii. Distruge bacteriile din carne: Preparati un amestec din 1/4 ceasca de otet balsamic pentru fiecare 2 kilograme de carne in care adaugati ierburi si condimente. Marinati carnea in otet pentru a o fragezi si a distruge bacteriile, si gatiti-o fara a o clati. Previne spargerea oualor: Puteti preveni spargerea oualor prin adaugarea in apa de fiert a doua linguri de otet. Reinnoieste buretele de baie: Pentru a dezinfecta buretele de baie si pentru a dizolva eventualele reziduuri, ȋnmuiati-l intr-o solutie compusa in parti egale de apa si otet, timp de 24 de ore. Fereste branza de mucegaiuri: Pentru aceasta, impachetati branza intr-o tesatura imbibata cu otet si asezati-o apoi intr-un recipient etans, in frigider. Slabeste un surub ruginit: Pentru a putea indeparta un surub ruginit, este suficient sa turnati putin otet pe langa acesta. Restabileste presiunea dusului: Daca vi s-a infundat dusul cu depozite de minerale, puneti-l timp de 15 minute intr-un amestec de apa cu otet: 1/2 ceasca de otet la 1 litru de apa. Goneste mustele: Pentru a scapa de mustele din bucatarie, lasati sa cada cateva picaturi de otet pe o plita sau o tava incinsa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img