marți, 19 martie, 2024

La ce te ajuta aparatele cu aerosoli si cum se folosesc?

Distribuie:

Publicat:

Aparatele de aerosoli, numite și nebulizatoare, sunt o metoda moderna și foarte eficienta de a trata mai ușor problemele respiratorii, in confortul casei.

Nebulizatorul transforma soluția medicamentoasa in vapori ce ajung direct la locul inflamației prin inhalare, avand efecte imediate asupra zonelor afectate.

Inhalarea aerosolilor ajuta la fluidizarea secrețiilor, care sunt apoi eliminate prin tuse și suflarea nasului. Totodata, relaxeaza caile respiratorii, permițand oxigenarea plamanilor.

Aceste aparate pot fi folosite la recomandarea medicului in cazul unor afectiuni:

sinuzite;

faringite;

amigdalite;

laringite;

otite;

angina;

astm;

BPOC;

bronsite;

bronsiolite;

bronhopneumonie;

tratarea alergiilor.

Exista aparate cu compresor, dar si cu ultrasunete din gama Omron care sunt ultraperformante si sunt destinate pentru uzul in clinici si spitale.

Acestea se diferentiaza prin tehnologie, modelele cu compresor funcționeaza pe baza unui piston ce impinge aerul in rezervorul medicamentului, iar presiunea creata transforma solutia medicamentoasa in particule fine de aerosoli, pe care pacientul le inhaleaza in timpul tratamentului, prin accesoriile specifice (masca, piesa de nas sau piesa de gura).

Nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc vibrații la frecvențe inalte pentru a transforma solutia medicamentoasa in particule fine ce se regasesc in fluxul de aerosoli.

Aceste aparate sunt disponibile in farmacii.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img