News Flash:

La ce va trebui sa se renunte in ceea ce priveste compozitia alimentelor

18 Iunie 2015
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentia americana de reglementare in domeniul alimentar si al medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA) a anuntat ca va cere producatorilor ca, in urmatorii trei ani, sa elimine din compozitia alimentelor procesate din SUA acizii grasi partial hidrogenati, intrucat aceste substante nu prezinta, "in general, siguranta pentru a fi folosite in hrana oamenilor", informeaza USA Today.

S-au comunicat si o serie de masuri pentru implementarea de catre producatorii de alimente a acestei decizii referitoare la acizii grasi partial hidrogenati, care sunt 'principala sursa dietetica de acizi grasi trans artificiali din productia alimentara industriala', transmite AFP.

Decizia FDA are rolul de a salva mii de vieti in fiecare an, intrucat, potrivit medicilor, consumul acestor substante, care provoaca cresterea nivelului de colesterol din sange, are efecte grave asupra sanatatii oamenilor. Ele sunt mult mai nesanatoase decat grasimile saturate, din unt sau branza, intrucat spre deosebire de acestea, care sporesc doar nivelul asa-numitului colesterol rau (LDL), ele cresc si continutul de colesterol bun (HDL), a explicat Alice Lichtenstein, profesor de nutritie la Tufts University.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0725 (s) | 25 queries | Mysql time :0.010828 (s)