marți, 23 aprilie, 2024

LA MULTI ANI !Sebastian Papaiani implineste astazi varsta de 80 de ani

Distribuie:

Publicat:

Actorul Sebastian Papaiani s-a nascut la 25 august 1936, la Pitesti. A absolvit, in 1960, Institutul de Teatru si Cinematografie din Bucuresti. In 1961 si-a facut debutul in productia cinematografica ”Purgatoriul nr. 5”, insa calea spre marea cariera i-a fost deschisa de intalnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit in rolul lui Pacala, in filmul cu acelasi nume (1974).

Actor complet, complex si deosebit de talentat, si-a castigat popularitatea si simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar si prin cele in care a abordat si registre mai grave. Dintre piesele jucate pe scena Teatrului Odeon (fost Giulesti) mentionam: ”Asta seara se joaca fara piesa” de Luigi Pirandello, in regia lui Alexa Visarion, ”Domnisoara Nastasia” de Gh. M. Zamfirescu, in regia lui Horea Popescu, ”Livada cu visini” de Cehov, regia Sorin Militaru, ”Sa nu-ti faci pravalie cu scara” de Eugen Barbu, regia Sanda Manu si multe altele.

La 26 februarie 2010, pe scena Teatrului ”Nottara” din Bucuresti, a avut loc premiera spectacolului aniversar ”Secta femeilor”, in regia lui Toma Enache, dedicat celor 50 de ani de cariera ai actorului Sebastian Papaiani, in care acesta il interpreteaza pe Socrate. A facut parte, de asemenea, din distributia spectacolelor “Mincinosul”, dupa Carlo Goldoni (Teatrul de Comedie, premiera in 2009), si “Amadeus” de Peter Shaffer (Teatrul de Comedie, premiera in 2015), ambele in regia lui Toma Enache. Joaca, totodata, in numeroase filme, ramanand de neegalat in rolurile Plutonier Capsuna din seria ”B.D”, Alecu din ”Asta seara dansam in familie”, Pompei din ”Toamna bobocilor” si mai ales Ieremia din serialul TV ”Toate panzele sus”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img