marți, 19 martie, 2024

La polul saraciei- cea mai mica indemnizatie de crestere a copilului este la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Trist dar adevarat! Suntem ultimii si la capitolul indemnizatie de crestere a copilului. Daca in capitala tarii regasim cea mai mare suma acordata din tara, judetul Vaslui se lauda cu opusul acesteia- cea mai mica.

 In septembrie, cele mai mari indemnizatii medii de cresterea copilului din tara au fost inregistrate in Bucuresti (circa 2.730 de lei), Ilfov (peste 2.280 de lei), Cluj (peste 2.100 de lei), Timis (peste 2.000 de lei), arata datele Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), comparate de Economica.net.

Spre comparatie, cea mai mica indemnizatie medie de cresterea copilului din tara a fost raportata in Vaslui, reiese din datele ANPIS, studiate de Economica.net. Aproape 1.430 de lei au primit, in medie, in septembrie parintii aflati in concediu pentru cresterea copilului (ICC) din Vaslui. Circa 2.200 de persoane din acest judet au avut in septembrie ICC.

Dupa Vaslui, in clasamentul judetelor cu cele mai mici indemnizatii medii de cresterea copilului din tara noastra urmeaza Suceava, Harghita si Buzau, cu ICC care depasesc 1.430 de lei, reiese din datele ANPIS.

Indemnizatia de cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate de parinte, in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img