vineri, 29 martie, 2024

La revedere, Sire – discursul cu care Dragos Patraru i-a cucerit pe romani

Distribuie:

Publicat:

Editia de miercuri seara, de pe sase decembrie, Dragos Patraru si-a inceput emisiunea cu un moment dedicat memoriei Regelui Mihai, sub  genericul ”La revedere, Sire!“ si a reusit sa atraga in fata televizorului 440.000 de romani din intreaga tara, informeaza Pagina de Media.

”V-ati simtit vreodata foarte, dar foarte vinovati atunci cand a murit cineva apropiat dar caruia ati simtit, in acel moment, ca nu i-ati acordat nici timpul, nici dragostea si nici respectul pe care le merita?

Se intampla, de obicei, atunci cand ne mor bunicii. Acei bunici care, eventual, ne-au crescut. Aceia care asteapta de la noi macar cate un telefon, din cand in cand. O vizita, cinci-zece minute, macar, in care sa se uite la noi si sa vada, cu ochii lor ingaduitori, ce am devenit.

„Pentru noi, pentru romani, regele Mihai asta a fost. Un bunic ingaduitor pe care am sperat ca-l vom avea mereu la dispozitie, veghindu-ne de la distanta. Discret, ca in intreaga existenta, regele a inchis in urma-i usa resedintei din Elvetia, in timp ce in fata i se deschid larg portile istoriei mari. O istorie la care putini romani mai au acces in ultima vreme.

Relatia noastra ca popor cu regele Mihai n-a fost niciodata in ultimii 70 de ani armonioasa si normala. Ai nostri ne-au ascuns ani de-a randul chiar existenta Majestatii Sale (…)”, a spus Dragos Patraru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img