vineri, 29 martie, 2024

La un an dupa achizitia activelor Oltchim, Chimcomplex a finalizat operatiunile de integrare si a numit o noua echipa executiva

Distribuie:

Publicat:

Chimcomplex a finalizat operaţiunile de integrare şi are o nouă echipă executivă, la un an după achiziţia activelor Oltchim, în concordanţă cu planul strategic iniţial, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.

"Se îmbunătăţeşte astfel structura de conducere a companiei şi se face transferul mai multor funcţii de conducere la nivel regional. Echipa executivă se separă de cea administrativă, noul sistem de management fiind conceput pentru a facilita implementarea strategiei de dezvoltare în cel mai echilibrat mod. Echipa executivă proaspăt numită este susţinută de Consiliul de Administraţie pe principii de guvernanţă corporatistă, iar împreună vor pune în practică planul de dezvoltare al companiei pentru perioada 2020 – 2022. Executivii Chimcomplex sunt lideri competenţi şi experimentaţi pentru poziţionarea companiei către o creştere durabilă. Aceştia aduc expertiză globală din domeniul industriei, comercial şi producţie, consolidând compania", se spune în comunicat.

Astfel, funcţia de director general al Chimcomplex a fost preluată de la începutul lunii februarie 2020 de Tivadar Runtag. De-a lungul carierei sale, acesta a ocupat poziţii de management în Ungaria, Turcia, Cehia şi România, în cadrul unor companii internaţionale precum OMV şi Shell. Anterior acestei noi poziţii, Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil.

"Chimcomplex este o companie puternică, în dezvoltare pe piaţa internaţională. Sunt nerăbdător să punem în practică noua strategie care să transforme Chimcomplex într-o companie chimică regională sustenabilă, orientată către piaţă şi stabilă financiar, construită pe o tradiţie valoroasă şi cu o viziune clară care promite creştere", a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Tivadar Runtag va conduce o echipă nou formată care va coordona operaţiunile financiare, comerciale, producţia şi distribuţia. În acest sens, Adrian Dumitriu va prelua din luna aprilie funcţia de Chief Financial Officer (CFO) Chimcomplex. Acesta îşi va utiliza expertiza în management strategic şi financiar pentru coordonarea operaţiunilor financiare ale companiei. Adrian Dumitriu are o experienţă profesională de peste 15 ani ca director financiar pentru operaţiunile din România ale unor corporaţii internaţionale precum Campofrio – Spania, Agrana – Austria, Alstom – Franta, Al Rajhi Group – Arabia Saudită. Anterior a ocupat poziţia de director financiar al companiei Nuclearelectrica.

Serghei Gheorghe a preluat funcţia de Chief Supply Chain Officer (CSCO) Chimcomplex, după ce, în ultimii 15 ani, a fost director de achiziţii şi chief procurement officer, iar în ultimii cinci ani şi vicepreşedinte al producătorului de aluminiu Alro Slatina.

Armand Spiru a fost numit Chief Commercial Officer (CCO) Chimcomplex, după ce, în ultimul an, a fost director comercial adjunct al Chimcomplex Vâlcea şi anterior, pentru o perioadă de şapte ani, director comercial Oltchim. Anterior poziţiilor deţinute în domeniul chimiei, a condus departamentele comerciale şi cele de project management ale unor companii din IT, leasing şi FMCG, beneficiind astfel de o experienţă însemnată privind relaţiile de afaceri şi mediul de business privat.

Dumitru Coman, parte a echipei Chimcomplex de 30 de ani, a preluat funcţia de Chief Technical Officer (CTO), anterior acesta ocupând în ultimii ani 26 ani poziţia de director general Chimcomplex Borzeşti şi cea de director tehnic tot la Chimcomplex Borzeşti.

Victor Avram este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Vâlcea. Acesta a început să lucreze în Oltchim acum 30 de ani. Victor Avram a ocupat diverse funcţii de top management de-a lungul anilor şi a fost unul dintre cei responsabili pentru strategia de creştere a companiei, dezvoltarea activelor şi managementul unor programe complexe de dezvoltare.

Daniel Prisăcariu ocupă funcţia de Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Borzeşti, fiind promovat din funcţia de director comercial pe care o ocupa de 16 ani în cadrul companiei. Daniel Prisăcariu face parte din echipa Chimcomplex de 24 de ani.

Chimcomplex a intrat într-o fază de transformare extinsă, încă din 2017. Compania s-a concentrat pe reducerea semnificativă a datoriilor, a introdus o organizaţie mai simplă, mai integrată şi mai receptivă şi a început un program de economii substanţiale a costurilor. În 2018, Chimcomplex Borzeşti a achizitionat cinci grupe de active Oltchim, astfel noua entitate creată a devenit cel mai mare combinat chimic din România.

Noul plan de dezvoltare 2020 – 2022 îşi propune o creştere rentabilă şi durabilă, valorificând câştigurile realizate în timpul transformării. Compania se concentrează acum pe creşterea veniturilor şi eficienţă operaţională, se mai precizează în comunicat.

Chimcomplex este unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Cu peste 60 de ani experienţă, compania produce şi comercializează produse clorosodice, polioli-polioteri, oxoalcooli plastifianţi, cloruri anorganice, solvenţi organici, alchilamine produse de sinteză organică şi gaze tehnice, dar şi alte soluţii care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor şi industriilor.

În primele nouă luni ale anului 2019 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,03 miliarde de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img