joi, 28 martie, 2024

Lacrimi dupa moartea familiei Danilcenco din Husi! Episcopul Ignatie a mers la rudele rapuse de durere

Distribuie:

Publicat:

Tragedia cu patru morti in urma unui accident din judetul Iasi, in care a pierit o intreaga familie, a socat comunitatea din Husi. In accident a murit profesoara Manuela Danilcenco, de 52 de ani, sotul femeii, de 51 de ani, fiul lor, Theodor, in varsta de 23 de ani si iubita baiatului, Ana. Este doliu si la  Liceul Tehnologic Ioan Corvin din Husi, acolo unde Manuela Danilcenco era profesoara. Elevii si profesorii sunt socati, iar mesajele de condoleante curg pe retelele de socializare.

“Mi-e foarte greu sa vorbesc la trecut. Incep prin a va multumi pentru sprijinul si atentia dumneavoastra pe care ati aratat -o fata de noi pe parcursul anilor in care ne-ati fost diriginta. Pentru mine ati fost un exemplu pe care nu pot sa-l uit! Am avut atat de multe lucruri de invatat de la dumneavoastra, v -am admirat pentru toata corectitudinea si personalitatea puternica de care ati dat dovada. Imi cer iertare pentru zilele in care mi-ati parut imposibila, desi stiam ca aveti dreptate. Ne-ati parasit atat de repede iar cand ne-ati parasit ati plecat cu o parte din inimile noastre. Ati fost si veti ramane cea mai buna diriginta . Ati zburat atat de repede incat nu ne-ati dat sansa de a ne reintalni. Dumnezeu sa va ierte!”, a scris o eleva.

“Drum lin spre cer! Sincere condoleante ,ati fost o diriginta minunata, un om minunat!”- mesajul unei alte eleve.
“Dumnezeu sa va odihneasca in pace pe dumneavoastra si pe familia dumneavoastra, ati fost si veti ramane in inimile noastre. Ati fost ca o mama doamna diriginta. Drum lin spre cer!”

“Nu cred asa ceva, nu cred…scumpa profesoara, cea mai iubita de noi. Odihna vesnica!Condoleante!” Manuela Danilcenco lucra la Liceul Tehnologic Ioan Corvin din Husi. Era singura la parinti, iar mama femeii a suferit un soc in momentul in care a aflat cumplita veste. Singurul sau copil nu mai este. Duminica seara, rudele si apropiatii familiei Danilcenco s-au strans in apartamentul ramas gol dupa moartea celor trei. Acolo a ajuns si Preasfintitul Parinte Ignatie. Rudele povestesc ca Episcopul Husilor a aparut la usa si ca oamenilor nu le venea sa creada ca acesta este acolo. A oferit sprijin moral familiei si a spus o rugaciune.

“Cu profunda durere am aflat ca, in dupa-amiaza zilei de 6 octombrie 2019, 4 persoane din Episcopia noastra si-au pierdut viata intr-un tragic accident pe drumul dintre localitatile Targu Frumos si Iasi.

In aceste momente de profunda durere, inexprimabila in cuvinte, adresam familiilor ramase sincere condoleante, incredintandu-i de intreaga noastra compasiune si intensa rugaciune. Dumnezeu, Cel care mangaie cu adevarat inimile celor aflati in suferinta, sa reverse harul Sau plin de lumina si de dragoste peste cei cu sufletele cernite de durere, rugandu-L, cu fervoare, sa odihneasca cu dreptii sufletele celor ce au trecut la El astazi, iar pe membrii familiilor indoliate sa ii intareasca in aceste clipe de grea incercare”, se arata intr-un comunicat al Episcopiei.

Cu o zi inainte de cumplita tragedie, profesoara Manuela Danilcenco isi sarbatorise ziua de nastere. Fiul acesteia, Theodor Danilcenco urma sa se casatoreasca, iar pregatirile pentru nunta erau in toi. In accident au murit si Victor Danilcenco, sotul Manuelei, dar si Ana, viitoarea nora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img