vineri, 19 aprilie, 2024

Lamaie: trebuie sa o consumam pentru a regla aciditatea corpului nostru?

Distribuie:

Publicat:

Lamaia face corpul alcalin? Are lamaia cu adevărat virtuți desacidificatoare? Și ar trebui să ne „alcalinizeze” cu adevărat corpul? Le Figaro răspunde la aceste întrebări într-un articol recent.

Este o idee avansată în mod regulat, conform căreia lamaia are virtuți desacidificante sau „alcalinizeaza” organismul nostru.

Cu alte cuvinte, consumul de lămâie ar reechilibra Ph-ul corpului nostru, astfel încât organele noastre să funcționeze corect. Idee primită sau cu adevărat științific?

Aciditatea corpului nostru este o valoare (măsurată în potențial de hidrogen) care trebuie să fie în mod constant între 7.38 și 7.42.

Dieta noastră joacă un rol cheie în acest echilibru, iar în timp ce unele alimente sunt destul de acide, altele, dimpotrivă, sunt mai degrabă alcalinizante. Unele studii au demonstrat într-adevăr că este una dintre virtutile lămâii.

Dar trebuie să acționăm într-adevăr în acest proces natural și să mâncăm pentru a menține un echilibru între alimentele acide și produsele alcalinizante?

Lamaia face corpul alcalin?

Le Figaro răspunde la această întrebare spunând că corpul nostru știe perfect cum să desfășoare această actiune fără ca noi să intervenim.

„Corpul are un sistem foarte eficient care permite captarea de elemente acide în sânge, corpul este capabil perfect să moduleze într-un mod fin aciditatea pe care o produce, cu sau fără lămâie”, explică cotidianul.

Acesta nu este un motiv pentru a interzice lamaia din dieta ta.

Acesta din urmă, ca multe fructe citrice, a fost recunoscut pentru proprietățile sale anti-cancer, pentru puterea de slăbire, pentru acțiunea sa de a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

S-a dovedit chiar că două substanțe găsite în citrice au puterea de a inhiba replicarea HIV.

Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.

Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img