News Flash:

Lapte de cioara - reteta delicioasa, dar NU pentru copii

16 Noiembrie 2015
820 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 plicuri budinca de ciocolata
8 oua
500 ml lichior de ciocolata
1.5 l lapte
16 linguri zahar
o lamaie mica
2 pastai de vanilie
100 gr ciocolata amaruie
2-3 linguri cacao

Mod de preparare lapte de cioara:

1. Separa albusurile de galbenusuri.
2. Da lamaia pe razatoare si stoarce-o.
3. Mixeaza albusurile spuma cu 8 linguri de zahar, apoi amesteca-le cu zeama de lamaie.
4. Fierbe laptele cu cele doua pastai de vanilie.
5. Da focul la mediu spre minim si pune albusul peste lapte, cu ajutorul unei linguri, incet.
6. Dupa cateva minute, timp in care gogoselele se umfla, scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
7. Mixeaza cele doua plicuri de budinca cu galbenusurile, restul de zahar, coaja de lamaie si putin lapte rece. Omogenizeaza. Vei obtine o compozitie lichida.
8. Pune lichiorul in laptele fiert si omogenizeaza, apoi pune mixul cu praf de budinca. Omogenizeaza.
9. Pune totul intr-o oala mare, la foc mic. Ai grija sa amesteci tot timpul. Trebuie sa obtii o compozitie de consistenta unui sos.
10. Pune sosul rezultat in farfurii mai adanci, acopera-l cu gogoselele de albusuri si baga-le in frigider pentru vreo 3-4 ore.
11. Inainte de servire, presara cacao peste acest lapte de cioara si ciocolata razuita.

Stii de ce i se spune lapte de cioara? Intrucat se pune alcool in ea. Daca nu ai lichior de ciocolata, toarna niste votca de calitate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 25 queries | Mysql time :0.020154 (s)