luni, 18 martie, 2024

Laptele de aur – un adevarat elixir

Distribuie:

Publicat:

Laptele de aur este originar din India si este folosit destul de des în medicina Ayurvedica pentru detoxiferea, efecte antiinflamatorii, nivel optim al zaharului din sange si multe alte beneficii.

Laptele de aur este o bautura miraculoasa care te ajuta sa detoxifici ficatul pe timpul nopti. Este cremos, gustos, nutritiv si ofera numeroase avantaje de îngrijire a organismului.

Din ce este preparat laptele de aur?
Laptele de aur este o mixtura între laptele de cocos, uleiul de cocos, radacina de ghimbir, turmeric si piper negru. Îl poti îndulci cu miere. Turmericul este cel mai potent ingredient, cu numeroase proprietati medicinale.
Aceasta bautura este realizata traditional cu lapte si încalzita. Poti varia reteta pentru ceaiuri, paste si alte versiuni.

Beneficii pentru sanatate

Turmeric
Este utilizat de foarte mult timp pentru a trata bolile de ficat, problemele respiratorii, durerea de muschi si articulatii, afectiuni ale pielii, probleme gastrointestinale si multe altele. Actioneaza ca un agent puternic anti-microbial si anti-inflamator.
De asemenea, studiile au confirmat faptul ca poate trata alergiile si intolerantele, prevenind boli degenerative precum Alzheimer si dementa. Îmbunatateste si stabilizeaza nivelul zaharului din sange, trateaza despresia, detoxifica ficatul de toxine, prin neutralizarea radicalilor liberi.

Ghimbir
Combate greata, îmbunatateste digestia si ajuta la diminuarea simptomelor racelii. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii ajuta la reglarea nivelului zaharului din sange, alina durerile menstruale si calmeaza durerea muschilor.

Laptele de cocos
Este bogat în vitamina B, magneziu, electroliti si acizi grasi care regeleaza nivelul zaharului din sange, diminueaza durerea de articulatii si sustine pierderea în greutate.

Uleiul de cocos
Este eficient în tratarea ranilor, stimuleaza imunitatea, ajuta la digestie, pierderea în greutate, hidrateaza pielea si previne bolile de ficat si rinichi.

Piperul negru
Acest condiment este eficient în tratarea anemiei, îmbunatatirea digestiei, diminuarea simptomelor si combaterea radicalilor liberi. Este folosit mai ales pentru potentarea beneficiilor turmericului.

Reteta lapte de aur
Ai nevoie de:
2 cani lapte de cocos
1 lingura ulei de cocos
1 lingurita turmeric
O bucata mica de radacina de ghimbir
Un praf de piper negru
1 lingurita miere organica (optional)

Mod de preparare:
Se pun într-o oala toate ingredientele si se amesteca. Se încalzeste mixtura timp de 5 minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img