vineri, 29 martie, 2024

Laura Codruta Kovesi ar trebui sa DEMISIONEZE!? Interviu in oglinda: 2014 vs 2018

Distribuie:

Publicat:

In 2018, dupa prescrierea dosarului Microsoft, procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, referindu-se la dosarul Microsoft, ca ramane intrebarea de ce DNA a fost sesizata la 9 ani de la comiterea faptelor.

Intr-un interviu din 20 noiembrie 2014, dat pentru ziare. com, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, explica cum decurge ancheta in dosarul ”Microsoft”.

-Dosarul Microsoft v-a fost servit de FBI, dupa cum s-a afirmat?

 Laura Codruta Kovesi: Ancheta Microsoft este una romaneasca, facuta de DNA. In acest dosar au fost primite mai multe denunturi, au fost si sesizari din oficiu in baza carora dosarul a fost deschis, a fost o cooperare foarte stransa cu SRI. Nu a fost o ancheta coordonata de autoritati sau o agentie straine.

Sefa DNA insista pe faptul ca DNA nu are nicio vina, dar in 2014, intr-un amplu interviu pentru ziare.com, site-ul de "casa" al lui Kovesi se da de gol:

Dosarul a fost deschis in 2010. S-a lucrat constant in el din 2010 in 2014?

Va pot spune ca s-a lucrat constant din 2013 pana acum. In vara lui 2013 dosarul a fost repartizat unui procuror si unui colectiv de politisti care au avut ca prioritate principala finalizarea anchetei, am incercat degrevarea procurorului de caz de alte activitati, s-au intensificat toate comisiile rogatorii pe care le aveam cu autoritatile din alte state. Un rol important l-a avut faptul ca au venit persoane sa denunte fapte in acest dosar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img