vineri, 29 martie, 2024

Laura Codruta Kovesi: Demisia! Cum sfideaza sefa DNA, Curtea Constitutionala a Romaniei! A ”demontat” un intreg articol din Constitutie

Distribuie:

Publicat:

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi a facut o gafa monumentala! Vrand sa demonteze unul dintre punctele emise de ministrul Justitiei, sefa DNA a demontat practic orice decizie a Curtii Constitutionale.

"Punctul 13: Faptul ca, in urma deliberarilor, CCR a stabilit ca infiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor este constitutionala, NU inseamna ca ea este si UTILA , NU inseamna ca este OBLIGATORIU  ca dispozitiile sa se aplice in aceasta forma. "Am facut afirmatii de o gravitate fara precedent, care au afectat imaginea tarii." S-a dovedit ca exista o legatura intre afirmatiile mele si declaratiile unor oficiali? CMS a dat aviz negativ si a criticat modificarile legilor justitiei. Nu inseamna ca oficiali europeni s-au exprimat pentru ca procurorul sef al DNA a criticat aceste dispozitii. Am sa sustin in continuare ca inculpati condamnati ataca justitia, ii vedem zilnic in studiouri de televiziune. Prin ceea ce a facut DNA in ultimii ani s-a dovedit ca lupta cu coruptia este eficienta. Acest lucru a imbunatatit imaginea Romaniei, nicidecum nu a afectat-o. '' a declarat sefa DNA. 

Iata articolul demontat de sefa DNA

ARTICOLUL 142
(1) Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei.
 

ARTICOLUL 147
(1) Dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept.
(2) In cazurile de neconstitutionalitate care privesc legile, inainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii Constitutionale.

(3) In cazul in care constitutionalitatea tratatului sau acordului international a fost constatata potrivit articolului 146 litera b) , acesta nu poate face obiectul unei exceptii de neconstitutionalitate. Tratatul sau acordul international constatat ca fiind neconstitutional nu poate fi ratificat.

(4) DECIZIILE CURTII CONSTITUTIONALE SE PUBLICA IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI. DE LA DATA PUBLICARII, DECIZIILE SUNT GENERAL OBLIGATORII SI AU PUTERE NUMAI PENTRU VIITOR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img