vineri, 26 aprilie, 2024

Leac contra migrenei

Distribuie:

Publicat:

Migrena este cea mai frecventa cauza pentru dureri severe de cap – aproximativ 20% dintre femei si 6% dintre barbati sunt afectati. Debutul este frecvent in adolescenta sau in copilarie, intalnita cu frecventa maxima la persoane intre 25 si 55 de ani. Dupa 55 de ani frecventa atacurilor scade, in special la femei. Durerea de cap care incepe in copilarie este frecvent migrena.

Cea mai frecventa este migrena comuna (fara aura).  Doar 10 % dintre persoanele afectate au  migrena cu aura si 20% au ambele tipuri. Mai rar apare doar aura fara durere de cap, in special la persoanele in varsta. Aura reprezinta simtome neurologice care apar cu 10-60 de minute anterior durerii de cap, frecvent exprimate prin fenomene vizuale care apar la ambii ochi – pete negre, gri, tremorul imaginii, flashuri, lini colorate, si prin fenomene senzitive – ace, intepaturi, amorteli care apar prima data la degete si apoi de intind la tot bratul si la fata.

Aceasta este o procedura fizica pe care am gasit-o intr-o publicatie intitulata "Presopunctura" si pe care am aplicat-o cu succes deplin, vindecarea fiind definitiva si ireversibila, dintr-o singura incercare, in anul 1970, la varsta de 43 de ani, dupa un chin de 20 ani, cu episoade mai frecvente primavara.

In momentul unui episod cu dureri foarte mari de cap, pacientul isi cauta cu degetele punctele du­re­roase, aflate de regula pe tample, in fata urechi­lor, pe care, apasandu-le, le preseaza cu degetele mari ale ambelor maini, simultan si circular, in sensul acelor de ceasornic, 1-2 minute, timp in care durerea trebuie sa dispara. Disparitia durerilor de cap e definitiva, ea neputand reveni nici in alte situatii (gripa, exces de alcool etc.). In caz de nereusita din prima, procedura se repeta pana la reusita. A.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img