marți, 19 martie, 2024

Leacuri pentru sanatate folosite in Grecia antica

Distribuie:

Publicat:

Intorcandu-ne mult în timp, medicamentele si leacurile din perioada în care a trait Iisus s-au aflat cu precadere sub influența medicinei grecesti. Era considerata revoluționara si eficienta în acele timpuri.

Iata ce remedii miraculoase se foloseau în timpurile lui Iisus
Medicina antica greaca avea în vedere fluidele corporale, precum: sangele, bila galbena, bila neagra, iar ulterior aceste concepte medicinale au fost adoptate si de romani, în timpul vieții lui Iisus.

Istoricul roman si botanistul Plinius cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si în problemele digestive si în tratarea racelii. În plus, ea era considerata buna pentru tratarea parului si regenerarea pielii.

Smirna, supranumita si aur pentru sistemul imunitar. Alaturi de tamaie, cei trei magi au dus în dar pruncului Iisus smirna. Ambele considerate, ambele considerate a fi de lux si la fel de prețioase ca aurul. Beneficiile smirnei nu înceteaza sa ne uimeasca si astazi.

 

In mod tradițional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a îmbunatați circulația, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruației, infecții respiratorii.

 

Usturoiul, planta vitalitații. Este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este înzestrat cu virtuți sacre. Era plasat în mormintele faraonilor. Totodata era obligatoriu ca sclavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.

 

Varza este renumita pentru aproape 90 de remedii. Specialistii în Medicina timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi împotriva durerilor de cap si întaresti vederea. Compresele de varza înmuiata în apa calduța erau folosite în tratarea ranilor si luxațiilor si chiar a diverselor forme de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut în acele timpuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img