joi, 25 aprilie, 2024

Lectia de simplitate oferita credinciosilor si preotilor de Prasfintitul Ignatie

Distribuie:

Publicat:

În Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va sluji Sfânta Liturghie în biserica din localitatea Vaduri, parohia Iana, protopopiatul Bârlad. Este o lectie de simplitate oferita de Episcopul Husilor enoriasilor si preotilor. Nu este pentru prima data cand Preasfintitul Ignatie alege sa mearga sa slujeasca in satele uitate de lume ale judetului Vaslui, localitati ingropate in noroaie, zone in care timpul parca a stat in loc.

Astfel, chiar daca este specific fetelor bisericesti ca la sarbatorile importante sa mearga sa slujeasca in orase la marile parohii, Preasfintitul Ignatie demonstreaza ca se poate si altfel. Vaduri este o localitate saraca, putinii enoriasi de aici nu au primit pana acum vizitele unui episcop. “Este o bucurie imensa pentru noi. Aici parca suntem uitati de lume. Noi nu ne pierdem credinta indiferent de situatie si multumim Preasfintitului ca vine in randul nostru”, au spus credinciosii.

Urmeaza ca in partea a doua a zilei, la Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huşi sa aiba loc, cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie, un concert de cântări psaltice specifice Postului Mare, intitulat: „Iată, Mirele vine!”. Concertul va începe la ora 18.00, după slujba Deniei, şi va fi susţinut de Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi”, alcătuit din tineri absolvenţi ai Seminarului Teologic din Huşi şi ai Facultăţilor de Teologie din Iaşi şi Bucureşti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img