marți, 19 martie, 2024

Lectia uimitoare a unei femei puternice: A invins cancerul de san, apoi a traversat inot de patru ori Canalul Manecii, fara oprire

Distribuie:

Publicat:

O femeie din Statele Unite care a invins cancerul a devenit prima persoana din lume care a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii de patru ori, fara sa se opreasca.

Sarah Thomas, in varsta de 37 de ani, a incheiat marti, in jurul orei locale 6:30, o provocare eroica: ea si-a pus la incercare rezistenta fizica si mentala, inotand peste 54 de ore, fara oprire.

Ea a pornit in cursa duminica, la primele ore, si ar fi trebuit sa parcurga 128 de kilometri, dar din cauza curentilor puternici a inotat in jur de 210 kilometri, relateaza The Guardian.

Pana acum doar patru inotatori au reusit sa traverseze Canalul Manecii fara sa se opreasca, dar numai de trei ori, iar Sarah a devenit prima persoana care a facut acest lucru de patru ori. Ea a reusit aceasta performanta record la numai un an dupa ce a incheiat tratamentul pentru cancer mamar.

Sarah Thomas a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer mamar in noiembrie 2017 si a trecut prin chimioterapie, o operatie si radioterapie. Ea a folosit inotul pentru a lupta cu cancerul.

Inainte de a lua startul, Sarah a recunoscut ca se teme de aceasta provocare: "Am asteptat asta doi ani si am luptat din greu ca sa ajung aici. Sunt pregatita 100%? Nu. Dar sunt in cea mai buna forma in care pot fi acum, cu tot ceea ce am trait si cu mai multa ardoare si forta ca niciodata."

Dupa ce a terminat cursa, temerara a declarat ca se simtea "putin cam rau", dar sotul si echipa sa au incurajat-o "sa continue". "Nu pot sa cred ca am reusit. Sunt cam obosita acum", a declarat ea pentru BBC, adaugand ca primul lucru pe care l-a planuit este sa doarma o zi intreaga. 

Ea a mai spus ca in timpul cursei si-a luat energia necesara din bauturi cu proteine, electroliti si cofeina si a inotat pe langa "o multime de meduze", dedicandu-si reusita tuturor supravietuitorilor. "Asta este pentru cei care s-au rugat pentru vietile noastre, care s-au luptat cu disperarea incertitudinii viitorului si care s-au luptat cu durerea si teama pentru a reusi", a spus ea.

Sarah Thomas a terminat prima ei cursa de inot in ape deschise in 2007, cand a parcurs distanta de 10 kilometri in statul ei, Colorado.
 
In 2016, ea a stabilit un record de distanta, inotand non-stop 128,7 kilometri in 56 de ore, de-a lungul lacului Powell, din Statele Unite, scrie The Guardian.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img