marți, 19 martie, 2024

LECTIE DE SUCCES PREDATA DE DOI TINERI VASLUIENI

Distribuie:

Publicat:

Doi tineri din Vaslui, sunt exemplul viu ca ambitia este un prag al vietii care poate fi trecut daca vrei cu adevarat. Cei doi au avut cele mai mari medii din Facultatea de Drept din Sibiu.

Catalin George Drosu (23 de ani) a crescut in localitatea Vetrisoaia, judetul Vaslui. Chiar daca provine dintr-o familie foarte modesta, fara posibilitati financiare, el a avut ambitia de a invata la un liceu din Barlad, dupa care a ales sa mearga la facultatea de Drept din Sibiu. Tanarul marturiseste insa ca si ajutorul financiar bunicii sale a contat destul de mult. Batrana, nevazatoare, isi rupea din putinul pensiei pe care o primea si ii trimitea lui Catalin, aceasta fiind singura lui sursa de venit. Nu era deajuns, asa ca tanarul din Vetrisoaia a invatat din rasputeri pentru a prinde o bursa, pentru a-si putea plati caminul. Astfel, cu banii bunicii supravietuia iar cu cei de pe bursa reusea sa-si achite camera de camin. In tot timpul facultatii, dupa cum marturiseste chiar Catalin, a preferat sala de lectura in detrimentul petrecerilor date de colegii sai. Iar asta pare sa fi fost alegerea buna care i-a schimbat viata.

A dat apoi examenul de barou, pe care l-a luat cu 84 de puncte din maximul de 100. Din peste 3.000 de candidati, Catalin George Drosu s-a clasat in primii 20 din tara. L-a ajutat si faptul ca in timpul anilor de facultate a participat la numeroase concursuri de procese simulate si practica la multe cabinete de avocatura.

Alexandra Georgiana Arion (22 de ani) este studenta in anul IV la Drept. Este tot din localitatea Vetrisoaia, judetul Vaslui. A invatat la un liceu din Barlad, apoi si-a urmat prietenul, pe Catalin George Drosu, la Sibiu. Initial a vrut sa se inscrie la Medicina, dar dupa ce a fost martora la un accident foarte grav si-a dat seama ca nu ar putea sa devina medic niciodata. S-a inscris la Drept si abia in anul II a inceput practica la un cabinet de avocatura. Pana la acel moment nu era sigura de alegerea sa, aceea de a-si continua studiile in domeniu. Acum, este si ea beneficiara unei burse de merit.

Si Alexandra, la fel ca si Catalin Drosu, provine dintr-o familie modesta. La varsta la care se pregatea sa mearga la scoala in clasa I, a ramas alaturi de inca o sora in grija bunicii, deoarece parintii au plecat la munca in strainatate. Chiar daca a a fost nevoita sa creasca mai mult singura, tanara le este recunoscatoare parintilor, pentru ca acestia si-au sacrificat ani din viata pentru ca ea si sora sa sa nu ajunga la munca campului, ci sa-si creeze un viitor mai bun si sa nu plece in strainatate.

Alexandra Georgiana Arion este membru Elsa, unde organizeaza si participa la activitati alaturi de alti studenti de la Drept.
Primarul din Vetrisoaia, Corneliu Stanga, ii ajuta pe cei doi tineri cu o bursa de 1.000 de lei pe semestru. Fara acest ajutor, dupa cum spun cei doi, le-ar fi fost mult mai greu sa se descurce.

De o astfel de bursa, in momentul de fata, beneficiaza doar zece studenti. Bursa se acorda pe baza rezultatelor la invatatura, fiind necesara o medie de minim 8,33.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img