joi, 28 martie, 2024

Lectorul Institutului Francez din Iași, în vizită la Instituția Prefectului din Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN l-a avut astăzi ca oaspete pe Aurelien Amigues, lector al Institutului Francez Iași și responsabil de misiune pentru cooperarea educativă în regiunea Moldovei. Acesta a fost însoțit de profesorul Alexandru Mîță, inspector pentru limbi moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, și elevul Paul Răileanu, care o obținut o mențiune specială la Olimpiada Internațională de limba rusă de la Moscova.

 ”Mulțumim pentru prezența în județul nostru. Instituția Prefectului este deschisă la orice fel de colaborare în domeniul educației, prin Inspectoratul Școlar Județean. Vasluiul se află pe podium în privința rezultatelor la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale. Elevii noștri fac cinste județului, prin rezultatele obținute. Sperăm să plecați de la Vaslui cu cele mai bune impresii”, a spus prefectul Isabel Bogdan, la finalul întrevederii cu Aurelien Amigues.

Acesta a vizitat mai multe școli vasluiene, unde limba franceză este apreciată de elevi, la Vaslui poposind la Școala ”Mihai Eminescu” și Liceul ”Emil Racoviță”.

 ”Sunt pentru prima oară la Vaslui. E un oraș frumos, unde rezultatele elevilor sunt dintre cele mai bune. La cursurile mele de limbă franceză am 20 de studenți, care provin din județul Vaslui, și care sunt printre cei mai activi. Prezența mea aici e de a promova importanța limbii franceze și oportunitățile pe care aceasta le oferă în contextul european actual”, a spus Aurélien Amigues.

Oasptele ISJ va avea miercuri, 15 februarie, o întrevedere cu profesorii de limba franceză din județ, în cadrul căreia va prezenta instrumentele de promovare şi dezvoltare a francofoniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img