marți, 19 martie, 2024

Legatura dintre sex si menopauza

Distribuie:

Publicat:

Legatura dintre sex si menopauza. Femeile au activitate sexuală săptămânal sau lunar au un risc mai mic de a intra în menopauză mai devreme în raport cu cele care raportează că au o activitate sexuală mai mică decât lunar, potrivit unui nou studiu UCL.

Cercetatorii au observat ca femeile, care au raportat s-au implicat in activitate sexuala saptamanal, au avut 28% mai putine sanse de a experimenta menopauza la orice varsta, fata de femeile care s-au angajat in activitate sexuala mai putin decat lunar. Activitatea sexuală include actul sexual, sexul oral, atingerea sexuală și mângâierea sau auto-stimularea.

Cercetarea, publicată în Royal Society Open Science, se bazează pe date din Studiul SUA privind sănătatea femeilor din întreaga națiune (SWAN). Este cel mai mare, mai divers și mai reprezentativ studiu de cohortă longitudinală disponibil pentru cercetarea aspectelor tranziției menopauzei.

Legatura dintre sex si menopauza

Primul autor al studiului, Megan Arnot (Antropologie UCL), a declarat: „Concluziile studiului nostru sugerează că, dacă o femeie nu face sex și nu există nicio șansă de sarcină, atunci corpul„alege” să nu investească în ovulație.”

În timpul ovulației, funcția imună a femeii este afectată, ceea ce face ca organismul să fie mai sensibil la boli. Având în vedere că o sarcină este puțin probabilă din cauza lipsei de activitate sexuală, atunci nu ar fi benefic să se aloce energie unui proces costisitor, mai ales dacă există opțiunea de a investi resurse în dragostea si gripa pentru familie.

Cercetarea se bazează pe datele colectate de la 2.936 de femei.

Femeile au fost solicitate să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv dacă au participat la relații sexuale cu partenerul lor în ultimele șase luni, frecvența sexului, inclusiv dacă au participat la act sexual, sex oral, atingere sexuală sau mângâiere în ultimele șase luni și dacă s-au angajat în auto-stimulare în ultimele șase luni. Cel mai frecvent model de activitate sexuală a fost săptămânal (64%).

Niciuna dintre femei nu a intrat încă în menopauză, dar 46% au fost în peri-menopauza timpurie (începând să prezinte simptome de menopauză, cum ar fi modificări ale ciclului perioadei și bufeuri) și 54% au fost la pre-menopauză (având cicluri regulate și nu prezintă simptome de peri-menopauza sau menopauză).

Interviurile au fost realizate pe o perioadă de urmărire de zece ani, timp în care 1.324 (45%) din 2.936 de femei au experimentat o menopauză naturală la o vârstă medie de 52 de ani.

Modelând relația dintre frecvența sexuală și vârsta menopauzei naturale, femeile de orice vârstă care au făcut sex săptămânal au avut un raport de pericol de 0,81, în timp ce femeile de orice vârstă care au făcut sex lunar au avut un raport de pericol de 0,72.

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img