joi, 25 aprilie, 2024

Legea anti-fumat va fi modificata! Vezi cand

Distribuie:

Publicat:

La un an si jumatate de la aplicare, legea antifumat ar putea sa fie modificata. Cel mai probabil se va intampla in sesiunea de toamna a Parlamentului, cand temperaturile vor scadea si nervii fumatorilor vor fi pusi din nou la grea incercare. Kilometrul zero al schimbarii va fi Parlamentul. Presedintele Camerei Deputatilor a cerut deja sa fie identificate zonele in care se pot amenaja noile spatii pentru alesii fumatori. Unele mai apropiate de birouri si de sala de plen, noteaza digi24.ro.

Actualul premier si presedintele executiv al PSD, dar si fostul premier Sorin Grindeanu ori prefectul de Ilfov, sunt doar cativa dintre politicienii care au incalcat legea si au fumat in institutiile in care lucreaza. Altii au cautat alternative…

Liviu Dragnea: „Eu am trecut pe alt tip de, din-acelea care sunt cu aburi”.

Variante au cautat si patronii de localuri.

inchiderea teraselor cu pereti de folie a fost solutia pe care au gasit-o proprietarii de localuri. O gaselnita la limita legii pentru care unii dintre ei au si platit amenzi.

in Parlament nu s-au dat amenzi, dar ca sa nu mai incalce alesii legea, presedintele Camerei Deputatilor a dat alt ordin.

Liviu Dragnea: „Totusi ar trebui sa se amenajeze niste locuri pentru fumat. Am vorbit cu secretariatul general totusi sa gaseasca, cladirea e foarte mare.”

Pentru asta e nevoie de modificarea legii. O propunere exista deja.

Daniel Fenechiu, deputat PNL: „Mi-am dorit sa existe anumite spatii destinate exclusiv fumatorilor cred ca pana la sfarsitul anului vom avea o modificare a legii.”

Liberalul vrea ca spatiul public inchis sa fie redefinit. Adica nu doi pereti plus acoperis, cum este in prezent, ci trei pereti plus acoperis.

Au fost alesi care au contestat la CCR legea antifumat, dar judecatorii nu le-au dat dreptate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img