joi, 28 martie, 2024

Legea de ratificare a Tratatului dintre Romania şi Brazilia privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală – promulgată

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Republica Federativă a Braziliei privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală, semnat la Brasilia, la 13 iunie 2017, informează Administraţia Prezidenţială.

Senatul a adoptat pe 23 aprilie, în calitate de for decizional, acest proiect de lege.

La dezbateri, reprezentantul Guvernului, secretarul de stat în cadrul Ministerului Justiţiei Sofia Mariana Moţ, a prezentat proiectul de lege, arătând că tratatul reglementează principalele forme de asistenţă judiciară în materie penală în scopul facilitării cooperării autorităţilor române şi braziliene.

"Se referă (…) la notificările actelor de procedură, înfiinţarea comisiilor rogatorii, executarea cererilor de percheziţie şi aşa mai departe", a declarat la acea dată Mariana Moţ.

* Tot vineri, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de dialog politic şi de cooperare dintre Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Cuba, pe de altă parte, semnat la 12 decembrie 2016, la Bruxelles. AGERPRE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img