vineri, 26 aprilie, 2024

Leoreanu (PNL): Noul Cod administrativ – un dezastru; le cer premierului și liderului PSD să renunțe la această formulă

Distribuie:

Publicat:

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu le-a cerut premierului Mihai Tudose și liderului PSD, Liviu Dragnea, să renunțe la noul Cod administrativ, despre care susține că este “un dezastru” și va conduce la o “administrație publică de Ev Mediu”.

“Potrivit unor informații din interiorul coaliției de guvernare, PSD vrea să adopte actuala formă a Codului administrativ până la sfârșitul anului. (…) Forma actuală a Codului administrativ este un dezastru pentru administrația publică: la o simplă citire, este clar că PSD vrea o administrație de Ev Mediu, subjugată Partidului Stat. (…) De aceea, cer premierului Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, să renunțe la forma actuală a Codului administrativ și să fie de acord să cheme toate partidele, dar și societatea civilă la consultări pe marginea acestuia. Trebuie să cădem de acord asupra unui set de principii și valori care să depolitizeze, profesionalizeze și debirocratizeze administrația românească”, a declarat Leoreanu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Vicepreședintele PNL susține că noul Cod administrativ propus “va sugruma” întreaga administrație locală.

“Dacă va fi adoptat Codul administrativ, așa cum a fost elaborat de Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, voința politică va sugruma întreaga administrație locală: directorii direcțiilor deconcentrate din județe vor fi desemnați de partide, la fel și prefectul, articolul care prevede reabilitarea celor care au suferit condamnări penale reprezintă o dedicație indirectă pentru Liviu Dragnea, sunt introduse/menținute unele funcții și structuri complet inutile, precum colegiul prefectural, ministerul coordonator al procesului de descentralizare, delegatul sătesc sau oficiile prefecturale, slăbirea rigorilor de integritate pentru funcționarii publici, iar lista poate continua. Acestea sunt doar câteva prevederi absurde ale Codului administrativ care dovedesc o logică de notar din anii 1950 cuplată cu dorința de a-l mulțumi pe Liviu Dragnea”, a afirmat vicepreședintele PNL.

El a anunțat că, în următoarea perioadă, PNL va iniția un proces de consultare cu cei implicați în actul administrativ care au experiență și expertiză în acest domeniu, dar și cu organizațiile non-guvernamentale specializate pe această zonă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img