joi, 25 aprilie, 2024

Lia Olguta Vasilescu, despre inghetarea salariilor: “Orice stat responsabil trimite mai multe scenarii”

Distribuie:

Publicat:

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat marti, in legatura cu scrisoarea transmisa la Bruxelles de Ministerul Finantelor cu masuri de incadrare in tinta de deficit bugetar anul viitor, inclusiv inghetarea salariilor ca ipoteza de lucru, ca ''orice stat responsabil'' trimite mai multe scenarii, dar asta nu inseamna ''ca se si aplica''.

"Orice stat responsabil trimite mai multe scenarii pentru ca s-ar putea, nu stiu, ca economia europeana sa intre in colaps si atunci trebuie sa ai niste scenarii de lucru. Asta nu inseamna ca se si aplica. Si a explicat foarte bine, culmea, domnul Theodor Stolojan chestiunea chiar in ziua respectiva. De ce este nevoie ca la Comisia Europeana sa se trimita mai multe scenarii", a afirmat Lia Olguta Vasilescu, la Parlament, intrebata in acest sens.

Conform informatiilor aparute in mass-media, senatorul PNL Florin Citu a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice a trimis la Bruxelles o scrisoare cu masuri pe care intentioneaza sa le ia pentru a se incadra in tinta de deficit bugetar de 3% de anul viitor. Printre aceste masuri ar figura si cea de inghetare a salariilor in sectorul public.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img