vineri, 26 aprilie, 2024

Lia Olguta Vasilescu: “Domnul Iohannis citeste mai greu, pricepe mai greu, incep sa fiu ingrijorata”

Distribuie:

Publicat:

 Prezenta intr-o emisiune TV, Lia Olguta Vasilescu a vorbit despre decizia CCR, sustinand ca in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu se va pronunta in timp rezonabil si nu o va suspenda pe Laura Codruta Kovesi, asa cum spune decizia CCR, s-ar putea ajunge la suspendarea acestuia.

"De la Ludovic al IV-lea incoace, eu nu am mai auzit in lumea civilizata sa vina un conducator de stat si sa spuna statul sunt eu. Nimeni nu a avut curajul sa spuna ce a spus presedintele astazi. Sa vii sa spui ca nu exista statul paralel… Pot sa ii dau eu exemplu de stat paralel domnului Klaus Iohannis. (…) Vreau sa ii transmit domnului Klaus Iohannis ca nu poti sa-i amputezi ceva ce nu are. Daca ne uitam in Constitutie, o sa vedem ca nu are niciun rol in ce priveste revocarea procurorilor, doar trebuie sa constate o procedura. (…) Domnul Iohannis citeste mai greu, pricepe mai greu, incep sa fiu ingrijorata. (…) Ce facem, sigur o sa luam o decizie. Asteptam sa mai cugete domnul Iohannis, ca vedem ca mai greu cugeta, sa prezinte o decizie. Sigur, intr-un timp rezonabil asteptam ca dumnealui sa se pronunte si daca nu o va face, abia in acel moment vom lua o decizie. Presedintele Romaniei se poate suspenda in masura in care incalca prevederile Constitutiei. Este motiv clar de suspendare, dar nu este luata niciun fel de decizie pana acum in cadrul coalitiei de guvernare", a spus Vasilescu.

Precizarile vin dupa ce, marti, presedintele Klaus Iohannis a spus ca a citit motivarea Curtii Constitutionale referitoare la revocarea Codrutei Kovesi, precizand ca mai are "un pic" de citit. Seful statului a anuntat ca, la o prima lectura, motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari.

Olguta Vasilescu: Sunt convinsa ca Liviu Dragnea va fi achitat. Procesul este penibil

Lia Olguta Vasilescu a mai spus  ca este convinsa ca liderul PDL, Liviu Dragnea, va fi achitat in dosarul DGASPC, in care este acuzat de fapte de coruptie, alaturi de fosta lui sotie, pentru ca dosarul este unul penibil.

"Eu sunt absolut convinsa ca sentinta va fi de achitare, sunt convinsa de acest lucru, pentru ca nu exista niciun motiv. Sa tarasti un politician de anvergura liderului partidului de guvernamant intr-un proces penibil… nu e normal. In conditiile in care tot dosarul se baza pe marturiile a doua persoane, care in fata instantei au spus ca Liviu Dragnea este nevinovat si ca au dat declaratiile acelea in fata procurorilor, pentru ca au fost fortate sa faca acest lucru. Refuz sa cred ca este posibil sa asistam la altceva decat o achitare", a spus Vasilescu.

Sentinta in dosarul lui Liviu Dragnea de la instanta suprema, privind angajarile din Directia de Protectie a Copilului Teleorman, a fost amanata pentru 21 iunie. Este pentru a doua oara cand ICCJ amana pronuntare in dosarul care il vizeaza pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img