joi, 28 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu, iesire vehementa: Iata cum se fabrica un Fake News cu Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Campania electorală este în toi, iar manipulările dintr-o tabără sau alta curg fără încetare. Duminică, site-uri din presa centrală au preluat o știre conform căreia Liviu Dragnea ar fi fost mason. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, arată că întreaga știre este un Fake News și condamnă atitudinea jurnaliștilor care au dat știrea fără să se documenteze.

”Cum se fabrica un Fake News? Se ia o fotografie cu Liviu Dragnea, se aplica pe corpul unui mason dintr-o țara oarecare, alta decât România, chipul lui Liviu Dragnea și se scrie un text plangacios cum ca așa își inseala Liviu Dragnea electoratul ca se lupta cu masonii, dar uite-l pe el cu șorțuleț de mason… Altadata lucrați mizeriile astea mai cu grija, dar acum nu mai aveți timp ca e campanie și trebuie sa le aruncați pe Facebook rapid! Apropo, unde este nenea ăla de la Facebook care se lauda cum inchide el din fașa orice site care fabrica știri?”, scrie Olguța Vasilescu.

De partea cealaltă, o altă știre virală a fost fotografia lui Klaus Iohannis cu Ștefan Mandachi. Și aceasta s-a dovedit a fi falsă, dar informația a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare.

Pe principiul, 'dacă nu avem, adaptăm', a apărut o poză în care apare președintele Klaus Iohannis alături de mai mulți turiști, printre care și un bărbat cu barbă, care seamănă destul de mult cu Ștefan Mandachi. Imediat poza a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare, încercându-se acreditarea ideii că întreaga acțiune ar fi fost pusă la cale de președintele Iohannis.

Internauții au taxat imediat știrea drept 'Fake News', iar cei care l-au recunoscut pe bărbatul cu barbă care apare în fotografie alături de președintele Iohannis, au explicat că este vorba despre un instructor de fitness din Pitești.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img