marți, 19 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu, vesti BUNE! Salariul medicilor va creste CONSIDERABIL! Va ajunge pana la…

Distribuie:

Publicat:

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit miercuri seraa la Romania TV despre legea salarizarii, spunand ca in prezent sunt cazuri aberante care vor fi rezolvate prin noua lege.

Olguta Vasilescu a spus ca sunt angajati la anumite primarii care castiga 4.000 de euro pe luna, in prezent. “Aici sunt doua motive de panica, si anume ca isi pot pierde slujbele sau ca se vor diminua salariile. Nu au de ce sa se teama angajatii din primarii decat cei care au salarii peste ceea ce exista in grila. Un primar de mare municipiu are 13.000 de lei, iar tu ca functionar ai 20.000, e clar ca nu poti sa ramai asa. In nicio primarie din romania salariul primarului nu e cel mai mare”, a declarat ministrul Muncii.
Autoritatile fac eforturi sa aduca medicii romani inapoi in tara, iar Lia Olguta Vasilescu spera ca noile salarii, care vor ajunge chiar si la 10.000 de euro pe luna, ii vor convinge sa revina in Romania. “Este salariul, dupa care adaugam sporurile, vechimea si ajungem pe la 6.000 (de euro)…se ajunge si la 10.000 (euro), la medici. E o tragedie ce se intampla in momentul de fata. Daca nu luam aceste masuri, in perioada urmatoare nu mai putem sa vorbim de sistemul sanitar din Romania”, a mai spus Olguta Vasilescu, la Romania TV.

O veste buna vine si pentru cei care au in familie persoane cu handicap mintal. Executivul vrea ca rudele sa nu mai plateasca tratamentul, internarea si toate aceste costuri sa fie suportate de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img