joi, 28 martie, 2024

Lider PNL, acuzatii GRAVE: ‘Viorica, Orlando si Tariceanu au masluit date oficiale’

Distribuie:

Publicat:

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, îi acuză joi, într-o postare pe Facebook, pe liderii coaliției PSD-ALDE, Dăncilă și Tăriceanu, dar și pe ministrul Finanțelor de „măsluirea” datelor CNSP.  Cîțu susține că CNSP a crescut „artificial” PIB nominal estimat pentru a permite PSD-ALDE la rectificarea bugetară să crească estimarea veniturilor care sa acopere creșterea cheltuielilor publice neproductive. În acest sens, el anunță că săptămâna viitoare va introduce un proiect de lege care va face imposibilă acest gen de „măsluire”. Reacția liberalului vine după ce ieri premierul a anunțat că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Viorica, Orlando si Tariceanu au masluit datele oficiale!

In 2018 bugetul a fost fundamentat pe o crestere economica REALA de 5.5% si un PIB nominal de 908 miliarde lei.

Ce a urmat este DOVADA unei manipulari de cea mai joasa speta.

CNSP a mai facut doua estimari pana la prima rectificare bugetara.

La prima CNSP estima o crestere economica reala de 6.1% si un PIB nominal de 924 miliarde lei.

La a doua, cea folosita la rectificarea bugetara, CNSP estima o crestere reala pentru 2018 de 5.5% si un PIB nominal de ATENTIE… 945 miliarde lei.

In acelasi timp INS publica datele MASURATE in economie. Acestea arata, pana la prima rectificare o crestere economica reala de… ATENTIE … DOAR 4.2%.

Sa inteleaga TOATA lumea.

Datele reale aratau o economie care creste DOAR cu 4.2% dar ESTIMARILE CNSP, controlata direct de guvern, folosite la rectificarea bugetara arata o economie care ar creste cu 5.5% si surpriza un PIB nominal mai mare fata de cel estimat initial cu 37 miliarde lei.

CNSP a continuat manipularea si la urmatoarea estimare de toamna cand a redus cresterea economica reala pentru 2018 la 4.5% (nu mai avea cum sa masluiasca aceasta cifra pentru ca este masurata in economie) dar a CRESCUT PIB nominal la 949 miliarde lei.

Ca sa fie clar.

Fata de estimarea initiala folosita in buget CNSP a SCAZUT cresterea economica reala dar in mod FOARTE CIUDAT a CRESCUT PIB nominal.

De ce ar face acest lucru CNSP ?

Astazi doar un raspuns. Fara estimarile BIZARE ale CNSP care scad cresterea economica reala si cresc PIB nominal, rectificarile bugetare TREBUIAU sa fie NEGATIVE.

CNSP a crescut ARTIFICIAL PIB nominal ESTIMAT pentru a permite PSD+ALDE la rectificarea bugetara sa creasca estimarea veniturilor care sa acopere CRESTEREA cheltuielilor publice neproductive.

Astfel, cu un PIB nominal ESTIMAT mai mare cresterea deficitului bugetar cu doua miliarde lei nu ducea la depasirea pragului de 3% din PIB.

Orice institutie a statului care este gata sa-si faca treaba si sa-i elimine din sistem pe cei care masluiesc date pentru PSD+ALDE in detrimentul romanilor poate sa ma contacteze si le explic mai multe.

Vom arata cum au furat si cum au masluit aceste date in ultimii doi ani si jumatate. Credeti ca Viorica nu stia ca sunt date falsificate atunci cand NU SI-A ASUMAT bugetul pentru 2019?

Intrebarea este pentru voi: trebuie sa plateasca cei care au mintit, au falsificat date si au furat din banul public? Eu zic ca da.

P.S. Saptamana viitoare introduc un proiect de lege care va face IMPOSIBILA aceste gen de masluire a datelor oficiale.”, scrie Cîțu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img