vineri, 29 martie, 2024

Lider sindical din Metrorex: Siguranța oamenilor la metrou este pusă în PERICOL! Sunt probleme URIAȘE

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi, susține că circulația cu metroul în București nu mai este sigură pentru că nu mai există oameni specializați în cadrul companiei, oameni care să asigure siguranța călătorilor. El a explicat că din zona politică sunt plantați tot felul de șefi care nu au treabă cu domeniul și, în ciuda faptului că se trag nenumărate semnale de alarmă, nu se face nimic concret.

”Lucrez de 37 de ani la metrou și niciodată nu am dorit să alarmez populația, însă de această dată o spun: există pericol pentru transportul populației care circulă cu metroul. Pericolul constă în faptul că nu mai avem oameni pregătiți, oameni care au ieșit la pensie.

Am avut 20-30 de miniștri și tot atâția directori. Cu cine să faci treabă?

Când discutăm despre Metrou, discutăm despre funcții operative specifice, oameni care se specializau în licee profesionale și apoi în cursuri de specializare. Noi nu putem să luăm oameni de pe stradă și să-i aruncăm în vâltoarea metroului. Din afară totul pare frumos, dar puțini știu câtă muncă se depune la metrou. Noi avem sute de oameni care noaptea intră pe șine și se asigură că metroul poate funcționa.

Nu poți să iei un impegat de mișcare, nu poți să iei un mecanic de pe stradă. Doar la Metrou și la CFR găsești oameni de specialitate. Problema este că nu mai sunt licee de specialitate în domeniul ăsta, nu se face absolut nimic pentru specializarea oamenilor.

N-am cum să nu atrag atenția și nu o spun numai eu, o spun toți oamenii care lucrează de o viață la metrou. Vă dau un exemplu: dacă un om este băgat să rezolve o situație la un macaz, acolo este nevoie de un om cu pregătire, pentru că dacă sare un tren de pe șine el intră la pușcărie. Noi nu mai avem oameni pentru asta”, a declarat Ion Rădoi, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img