joi, 25 aprilie, 2024

Lider sindical pune frana promisiunilor Guvenului: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie va fi anulata de inflatie

Distribuie:

Publicat:

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) spune că viitoarea creștere salarială, prevăzută de la 1 ianuarie, va fi una „anulată de inflație”, asta în condițiile în care celelalte drepturi salariale vor îngheța.

„După ce ne-a încercat reacția cu un proiect de test, Ministerul Finanțelor Publice publică Proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. În ceea ce privește salarizarea, pare în plus acea 1/4 din diferența de până la coeficientul din grilă aplicabilă în 2022, ceea ce – în concret – înseamnă o creștere aproximativ egală cu rată inflației”, este de părere Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP, conform Mediafax.

Acesta mai spune că mărirea salariilor din 2018, de 25% a fost anulată de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, iar viitoarea mărire va fi anulată de inflație.

„Așa cum în 2018 a fost acordată declarativ o mărire salarială de 25% care a fost anulată prin transferul taxelor sociale, începând cu ianuarie 2019 Guvernul propune o creștere care este anulată de inflație, având în vedere că alin. (3) din art. 34 din Proiect prevede că toate celelalte drepturi și elemente salariale îngheață”, mai spune Dumitrașcu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img