joi, 25 aprilie, 2024

Liderul tineretului ALDE: ‘Pentru a obtine avantaje electorale, Iohannis inca o data a ales sa manipuleze poporul’

Distribuie:

Publicat:

Claudiu Daniel Catana, preşedintele Organizaţiei de Tineret ALDE şi consilier general în cadrul CGMB, reacţionează la decizia prin care CCR a stabilit că proiectul de modificare a Constituţiei în sensul interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie este neconstituţional. Liderul TLDE îl acuză pe preşedinte de manipularea electoratului pentru beneficiul electoral propriu.

"Ce a propus Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituția țării, lucru pe care îl spun judecători ai Curții Constituționale, inclusiv cei doi numiți de el – Livia Stanciu.

Oare să nu îi fi spus președintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituție? Pentru a obține avantaje electorale, Iohannis inca o data a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constitutie", scrie Claudiu Daniel Catana pe Facebook.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img