sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Linie de finantare de pana la 200.000 de euro pentru microintreprinderile din mediul urban

Distribuie:

Publicat:

Microîntreprinderile românești vor avea la dispoziție, începând cu luna iulie, o linie de finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prin care vor putea accesa până la 200.000 de euro, potrivit mediafax.

Prin această linie de finanțare, antreprenorii își vor putea finanța atât achiziția de active corporale (lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie, echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică), dar și active necorporale (brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice sau investiții în realizarea de instrumente de comercializare online a serviciilor/ produselor microîntreprinderii). Solicitantul va putea folosi finanțarea și pentru crearea unui magazin virtual (e-shop) în care sunt implementate diferite funcționalități specifice comerțului electronic: publicarea cataloagelor de articole, prețuri și stocuri, preluarea comenzilor sau instrumente de plată electronică.

Apelul de proiecte POR/604/2/1 (POR 2.1.A) se adresează doar microîntreprinderilor, adică firmelor sau societăților cooperative care au cel mult 9 angajați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane de euro, echivalent în lei.

Pentru a fi eligibile în vederea finanțării cu până la 200.000 de euro, microîntreprinderile trebuie să aibă o vechime de cel puțin un an fiscal integral și profit din exploatare în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, având locul de implementare al proiectului în mediul urban.

Apelul POR 2.1. A se adresează microîntreprinderilor din următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Centru, fiind astfel excluse firmele din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Nord-Vest și Bucuresti-Ilfov.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse prin aplicația MySMIS, începând cu 8 iulie, ora 12:00, până în data 8 noiembrie 2019, ora 12:00.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img