vineri, 29 martie, 2024

Lipsa locuintelor sociale, una dintre problemele urbei

Distribuie:

Publicat:

In plina campanie electorala, primarul municipiului Vaslui sustine ca ar fi necesar sa se demareze bazele unui proiect national, in privinta construirii locuintelor sociale, la care sa participe toate autoritatile locale. Potrivit sefului administratiei vasluiene, la primaria pe care o pastoreste sunt sute de cereri in privinta incuviintari unei locuinte sociale.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, considera necesara o strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung, iar un capitol important ar trebui sa fie ocupat de sustinerea celor care au nevoie de locuinte sociale.

„Nu de anul acesta, de multa vreme, nevoia de locuinte sociale este foarte mare in Vaslui, ca si in alte orase din tara,  si de aceea un astfel de proiect ar fi de bun augur. Peste tot sunt oameni care traiesc la limita saraciei sau care, din diverse motive si-au pierdut locuintele pe care le-au avut. Situatia lor trebuie sa fie in atentia noastra si sa gasim solutii de finantare pentru constructia de locuinte sociale”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Se construiesc locuinte, insa nu se poate face față valului de cerinte:

„Noi am dat in folosinta cateva locuinte sociale pentru cazurile pe care le consideram cele mai disperate, dar este imposibil sa facem fata cu bani de la bugetul local tuturor solicitarilor venite de la cetateni, in conditiile in care avem inregistrate peste 500 de cereri pentru locuinte sociale”, a mai spus primarul Vasile Paval. O alta solutie pentru constructia de locuinte este, potrivit edilului vasluian, demararea unui proiect cu fonduri europene prin care sa se asigure finantare pentru locuinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img