marți, 19 martie, 2024

Lipsesc mediatorii in scolile vasluiene

Distribuie:

Publicat:

Institutia Prefectului Vaslui a convocat marti, 11 decembrie, o intalnire a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi, si a solicitat fiecarui reprezentant sa expuna probelemele comunitatii din care provin.

Principala problema cu care se confrunta comunitatile rome o constituie frecventa scolara. Din cauza saraciei, cei mai multi parinti nu-si trimit copiii la scoala.

Pentru a preintampina abandonul scolar, s-ar impune angajarea unor mediatori scolari.

La nivelul judetului sunt doar 8 mediatori scolari, insa, potrivit legii, ar trebui sa fie un mediator angajat la fiecare scoala in care ponderea elevilor romi depaseste 15%.

 ”Nu avem bugetarea necesara, pentru a angaja mai multi mediatori scolari. Sa speram ca anul viitor vor mai fi angajati inca 3 mediatori scolari, care sunt deja formati. Daca o sa apara si alte oportunitati, atunci voi anunta in comunitatile respective sa gasim persoanele adecvate, pentru a urma cursurile de mediator scolar, pentru ca nu poti participa la un concurs, daca nu ai un certificat de mediator scolar”, a spus Sorin Trufia, inspector scolar pe probleme de minoritatea roma din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui.

Prezent la discutii, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, sustine ca toate primariile care gestioneaza comunitati mari de romi au posibilitatea de angajare a unui mediator scolar, care sa isi desfasoare activitatea in cadrul unitatii de invatamant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img