joi, 28 martie, 2024

Liverpool si Napoli s-au calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce si-au castigat partidele din ultima runda a grupei E

Distribuie:

Publicat:

Liverpool și Napoli au obținut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, marți seara, după ce și-au câștigat partidele din ultima rundă a grupei E, anunță MEDIAFAX.

Liverpool a câștigat pe terenul lui Salzburg, scor 2-0. După o primă repriză foarte echilibrată, în care ambele formații au avut șanse majore de a înscrie, campioana Europei a punctat de două ori în doar două minute. Primul gol i-a aparținut lui Naby Keita, în minutul 57, care a reluat cu capul de la aproximativ 11 metri. El a fost urmat imediat de Mohamed Salah, care a înscris pentru 2-0 cu un șut din apropierea liniei de fund.

În celălalt meci al grupei, Napoli a trecut fără emoții de Genk, scor 4-0. Arkadiusz Milik a fost decisiv pentru italieni, reușind trei goluri în prima repriză. Polonezul a punctat în minutele 3, 26 și 38, prima și ultima reușită fiind facilitate de erorile debutantului Maarten Vandevoordt, care a devenit cel mai tânăr portar din istoria competiției. După pauză, Dries Mertens a stabilit scorul final, în minutul 75, din lovitură de la 11 metri. La Genk, Ianis Hagi a fost introdus în minutul 72.

În urma rezultatelor înregistrate, Liverpool și Napoli au încheiat pe primele două poziții grupa E și s-au calificat în optimile de finală ale competiției. Salzburg, ocupanta locului 3, va merge în șaisprezecimile de finală ale Europa League, în timp ce Genk a părăsit competițiile europene.

Clasamentul final al grupei E din Liga Campionilor:

1. Liverpool – 13 puncte

2. Napoli – 12 puncte

3. Salzburg – 7 puncte

4. Genk – 1 punct

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img