vineri, 29 martie, 2024

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali si Cristi Borcea, CONDAMNATI la inchisoare in BELGIA

Distribuie:

Publicat:

Fostul impresar Ioan Becali, fostul actionar dinamovist Cristian Borcea si fostul fotbalist Liviu Ciobotariu au fost condamnati, astazi, de un tribunal din Liege la cate sase luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala, in dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, intre 1999 si 2004.

„Cunosc cazul, dar nu am fost instiintat de vreo condamnare si nu pot sa comentez in momentul de fata”, a spus antrenorul Liviu Ciobotariu pentru News.ro.

Becali, Borcea, Ciobotariu si alte persoane importante din fotbalul belgian, printre care Luciano D’Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François si Michel Preud’homme, au fost trimisi in judecata, in 2014, fiind acuzati de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale si frauda fiscala, intr-un dosar care se refera la transferurile efecutate de clubul Standard Liege in perioada 1999-2004.

Cei trei romani au fost amendati si cu cate 11.000 de euro fiecare.

Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian si sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri in cazul mai multor fotbalisti, prin varsarea unor importante sume de bani, care reprezentau idemnizatiile lor, in conturile unor societati.

Dintre cei acuzati initial, 19 persoane au negociat cu parchetul incetarea urmaririi penale, in schimbul achitarii unor sume de bani. Doar noua persoane, intre care Pierre Delahaye, fost conducator al clubului Standard, au mai facut obiectul acestui dosar. In cazul acestuia, instanta l-a gasit vinovat, joi, de mai multe fraude fiscale, dar a hotarat suspendarea pronuntarii pentru o perioada de trei ani, considerand ca n-a comis el respectivele fapte, ci doar a avut cunostinta de ele, in calitate de angajat al clubului. Delahaye si-a sustinut nevinovatia pe toata durata procesului.

Ceilalti inculpati, fostii jucatori Ivica Dragutinovic, Sambegou Bangoura si Joseph Enakarhire si impresarii Stanimir Prelic si Alfred Kibembe au fost condamnati la pedepse intre patru si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Liviu Ciobotariu a fost transferat de la Dinamo la Standard Liege la inceputul anului 2000.

Cristian Borcea si Ioan Becali au fost judecati si condamnati in martie 2014 si in Dosarul Transferurilor de jucatori din Romania, la cate sase ani si patru luni de inchisoare. Ioan Becali a fost eliberat conditionat in septembrie, dupa ce a executat doi ani si sase luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori. Fostul actionar al lui Dinamo mai este judecat intr-un dosar alaturi de Victor si Ioan Becali, pentru ca i-ar fi dat mita 195.000 de euro judecatoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, ca sa dispuna achitarea oamenilor de fotbal acuzati in ”Dosarul Transferurilor”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img